ASKİ'nin altyapı çalışması sürüyor! Altındağ’da çalışma

ASKİ Genel Müdürlüğü, Altındağ'ın altyapısını yenilemeye başladı. Buna göre; Yağmur suyu hattı ve yeni atık su hattı inşa edilecek.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 14:00
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 14:34
ASKİ'nin altyapı çalışması sürüyor! Altındağ’da çalışma
Ecem Çetin Muhabir

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) kentin altyapı sorunlarını çözmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

ASKİ, son olarak Altındağ için harekete geçti. İlçede uzun süredir devam eden yağmur suyu ve atık su sorunlarını çözmek amacıyla özel bir yatırım programı başlatıldı. 

300 milyon liraya mal olacak

Yaklaşık 300 milyon liraya mal olması planlanan bu proje kapsamında, ilçede 15 kilometre 336 metre yağmur suyu hattı ve 10 kilometre 120 metre yeni atık su hattı inşa edilecek. Proje, "Altındağ İlçesi Feridunçelik, Başpınar ve Beşikkaya Mahalleleri Yağmur Suyu ve Atık Su Hatları Yenileme ve Yeni Hat Yapım İşi" adıyla yürütülüyor.

ASKİ ekipleri, çalışmaya ilk olarak Başpınar Mahallesi Yıldız Caddesi’nde başladı. Bu bölge, yağmur suyu hattının nihai deşarj noktası olarak belirlenen ve plan üzerinde ilk imalat noktası olarak gösterilen alanlardan biri. 

Başpınar Mahallesi'ni Yıldız, Şehit Cemaleddin Koç,1048, Şehit Mehmet Kocakaya  ve Orhan Kemal Caddeleri takip edecek. 

Bu aşamada, yıl sonuna kadar projenin yaklaşık yüzde 70'inin tamamlanması planlanıyor.

Yıldız ve Orhan Kemal Caddelerinde sel ve su taşkınlarına son

Yaşanan yağışlarda sel ve su taşkınlarının yaşandığı Yıldız ve Orhan Kemal Caddelerinde bu sorun ortadan kaldırılacak ve bu caddelerin su hatları da değişecek. 

2025 yılında başlayacak ikinci etap çalışmaları ise Feridunçelik Mahallesi’ndeki 1048, 1762 ve 1727. Caddeler ile Beşikkaya Mahallesi’ndeki 1944. Caddeyi kapsayacak. Aynı zamanda, 1048. Cadde ve Şehit Cemaleddin Koç Caddesi’nde birlikte çalışan yağmur suyu ve atık su hatları ayrıştırılacak. Bu çalışmalar sayesinde konutlarda yaşanan pis su baskınlarının da sona ermesi amaçlanıyor.

Başpınar Mahallesi Yıldız Caddesi’ndeki çalışmaları denetleyen ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay açıklama yaptı. 

Akçay, Altındağ ilçesinde uzun zamandır yağmur suyu ve atık su kolektörlerinde ve altyapısında yaşanan sorunlar olduğunu ifade etti. 

Bu sorunları çözmek üzere bir yatırıma başladıklarını belirten Memduh Aslan Akçay, bunun Ankara'da yaptıkları önemli yatırımlardan bir tanesi olacağını söyledi. 

"Bu, Ankara’da yaptığımız önemli yatırımlardan bir tanesi olacak"

Akçay, şunları söyledi; 

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa