Özel'den Erdoğan'a İsrail ve 'savunmaya kaynak' tepkisi

Savunma sanayiine ek kaynak paketi üzerinden konuşan CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail sözlerinden gelinen noktayı değerlendirdi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 14:08
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 14:52
Özel'den Erdoğan'a İsrail ve 'savunmaya kaynak' tepkisi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Gündemi değerlendiren Özel, savunma sanayine ek kaynak üzerinden eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yasamı yılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında İsrail üzerinden uyarıda bulunarak  İsrail yönetiminin Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yerin Türkiye toprakları olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "İsrail’in hedefinde Türkiye de var" açıklaması sonrasında CHP'nin de talebiyle Meclis'te kapalı oturum gerçekleştirildi. 

Kapalı oturumun ardından ise Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanı Abdullah Güler, 12 maddeden oluşan 'Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu. 

'Savunma Sanayii'ne ek kaynak tartışmaları da beraberinde getirdi. Özel, partisinin kürsüsünden yaşananları değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerine atıfta bulunan CHP lideri, Bugün Sayın Bahçeli tepki göstermiş Erdoğan 'Yakıştıramadım.' demiş Sayın Bahçeli siz de oradaydınız çıkın deyin ki 'Ben Bakanları dinledim İsrail'in Türkiye'ye saldıracağına ikna oldum.' Diyemez. O gün kapalı oturumu izlemiş akıl sahibi bir milletvekili bunu demedi diyemez. " ifadelerini kullandı. 

Ek kaynak için kredi kartlarından alınacak paya tepki gösteren CHP lideri, Alacaksan Türkiye'nin en çok kazanan bankalarına gideceksin ondan alacaksın. Anasının evinin doğalgaz parasını kredi kartından çektiren garibanın yakasından düşeceksin."dedi. 

Cuma günü Gebze'de yaşanan hayvan katliamına ilişkin konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, katliam yasasının geri çekilmesi çağrısında bulundu. Sağlık çalışanlarının sorunlarını da anlatan Özel, sağlık çalışanlarının haklarının verilmesini istedi. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa