Numan Kurtulmuş, Anayasa tepkilerine karşılık verdi: Trol ağzı...

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Anayasa'nın 3'üncü maddesine ilişkin açıklamasına gelen tepkiler üzerine siyasilerin "trol ağzı" ile konuştuklarını dile getirdi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 14:11
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 15:07
Numan Kurtulmuş, Anayasa tepkilerine karşılık verdi: Trol ağzı...
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3'üncü maddesine ilişkin açıklamaları tartışma yaratmaya devam ediyor.

Gazi Üniversitesi'nde yaptığı konuşma sırasında Anayasa'nın 3'üncü maddesini işaret eden TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Kurtulmuş, "devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü" şeklindeki ifadenin değiştirilmesi gerektiğini dile getirmişti.

Kurtulmuş, yapılan değişikliklere rağmen Anayasa'nın maddeleri arasında "darbeci" ruhun gizlendiğini belirtmişti. 

Kurtulmuş'un tepki çeken sözleri şu şekildeydi:

Gelen tepkilere yanıt verdi

Bu açıklamanın ardından özellikle bazı siyasiler tarafından Kurtulmuş'a büyük bir tepki gösterildi. Habertürk'ten Nagehan Alcı'ya konuşan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi'ndeki konuşmasını "oldukça bütünlüklü" bir konuşma olarak nitelendirdi.

Kurtulmuş, konuşmasında "Anayasa'nın ruhu" ve "devletçi, darbeci bir zihniyetten arındırılmış bir Anayasa hazırlama isteği" olmak üzere iki farklı noktayı vurguladığını söyledi.

"3'üncü madde demedim"

Konuşmasında asla 3'üncü madde ifadesini kullanmadığını dile getiren Kurtulmuş, Anayasa'nın en az yedi veya sekiz ayrı maddesinde devleti önceleyen yaklaşımın söz konusu olduğunu dile getirdi. 

Kurtulmuş, bir zihniyetten bahsettiğinin altını çizerek siyasilerin "trol ağzı" ile konuştuklarını ve bunun çok acı olduğunu söyledi.

Kurtulmuş'un gelen tepkilere dair açıklamaları şöyle: 

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı Özgür Özel, Kurtulmuş'un açıklamalarına tepki göstererek "Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşlarına uzanan ellerin kırılacağını" ifade etmişti.

Anayasa'nın ilk dört maddesini "kırmızı çizgi" olarak nitelendiren Özel, bu çizgiye dokunanın affedilmeyeceğini söylemişti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa