Eski eşi için "katli vacip oldu" diyen adama elektronik kelepçe!

Ankara’da eski karısı için, içinde “katli vacip oldu' ifadesinin yer aldığı dilekçeyi veren eski kocaya elektronik kelepçeli tedbir alındı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 14:12
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 14:18
Eski eşi için ''katli vacip oldu'' diyen adama elektronik kelepçe!
DHA
Kaynak DHA

Eski karısına ‘katli vacip oldu’ diyen Halil S.’ye elektronik kelepçe takıldı

Ankara’da eski eşi Zehra G. hakkında 'katli vacip oldu' şeklinde ifade içeren dilekçe veren Halil S.’ye mahkemece uzaklaştırma kararı ve elektronik kelepçe uygulandı.

Mal paylaşımı davasında tehdit içerikli dilekçe

Keçiören ilçesinde yaşayan Zehra G., 31 yıllık evliliğin ardından 2015’te Halil S.’den boşandı. Boşanma sonrası, 2021 yılında mal paylaşımı davası açan Zehra G., Ankara 25. Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme bilirkişiden rapor talep etti ve geçen ay sunulan raporda, Keçiören ve Kahramankazan'da alınan taşınmazların yarı yarıya paylaşılmasına karar verilmesi önerildi. Ancak Halil S., bu raporu reddeden dilekçesinde, Zehra G. hakkında 'katli vacip oldu' ifadelerini kullanarak tehditte bulundu.

Mahkeme uzaklaştırma kararı ve elektronik kelepçe verdi

Bu tehditkar dilekçenin ardından Zehra G., Halil S.’yi polise şikayet etti. Şikayet üzerine, Halil S. hakkında 1 ay süreyle uzaklaştırma kararı alındı ve 6284 sayılı kanun kapsamında elektronik kelepçe takılması kararlaştırıldı. Halil S., ifadesinde dilekçeyi bir anlık sinirle yazdığını ve pişman olduğunu söyledi.

Zehra G.: “ceza almasını istiyorum”

Zehra G., elektronik kelepçe uygulamasının kendisini rahatlattığını belirtti. “Dilekçeyi okuduğumda şoke oldum. Korkularımı ciddiye aldıkları için devlete teşekkür ediyorum. Ancak, Halil S.’nin ceza almasını istiyorum; çünkü bu tehdit cezasız kalmamalı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa