Alex Ferguson'un görevine son verildi

Manchester United, maliyet azaltma kapsamında Sir Alex Ferguson'ın kulüp elçiliği görevine son verdiğini açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 14:45
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 15:00
Alex Ferguson'un görevine son verildi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

İngiliz devi, Premier Lig'de son senelerde başarısız bir grafik çiziyor. 

Bu sene de şampiyonluktan uzaklaşan takım 8 puanla 14'üncü sırada yer alıyor. Hollandalı çalıştırıcı Erik Ten Hag ile yollarını ayırmak isteyen kırmızı şeytanlar yeni yapılanmaya gitti.

Manchester United'a geçtiğimiz yıl ortak olan ve Futbol yönetimini devralan Sir Jim Ratcliffe yönetimindeki INEOS maliyetleri azaltmak için yeni kararlar almaya devam etti. 

Finansal ileriye dönük plan yapan takım efsane isimle de yollarını ayırdı.  Sir Alex Ferguson'ın kulüp elçisi görevine son verildi.Diğer yandan Ferguson'ın sezon sonunda görevinden ayrılacağı belirtildi. 

Teknik direktörlük kariyerinde 1986'da Manchester United'a imza atan Alex Ferguson, Manchester United'da 1490 maça çıkan ve 27 yıl görevinde kalan Alex Ferguson kazandığı birçok kupayla tarihe geçti.

13 şampiyonlukla Premier Lig'i en çok kazanan teknik direktör olan Ferguson 2 kez Şampiyonlar Ligi , FIFA Kulüpler Dünya Kupası, UEFA Süper Kupa, UEFA Kupa Galipleri Kupası, 5 defa F.A. Cup , 4 Lig Kupası ve 10 kez Community Shield  kupasını kaldırdı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa