Erdoğan: Ülkemize yaklaşan tehlikeyi görüp tedbir alıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye yaklaşan İsrail tehlikesinin görüldüğünü ve bu doğrultuda her türlü tedbirin alındığını söyledi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 15:12
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 16:07
Erdoğan: Ülkemize yaklaşan tehlikeyi görüp tedbir alıyoruz!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) Genel Merkezi'nde bugün önemli bir konferans düzenlendi. "Filistin’in Geleceği Konferansı", TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay tarafından yönetildi. Konferansa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım gösterdi. Erdoğan, konferansta İsrail'in saldırgan tutumuna dair kritik açıklamalarda bulundu.

Filistin meselesinin konuşulması ve bütün yönleriyle ele alınması gerektiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin mazlumlar ile dayanışma gösterdiğini belirtti. Erdoğan, 2023 yılının Ekim ayında İsrail tarafından Gazze'ye başlatılan saldırıların Filistin meselesini yeniden gündeme getirdiğini belirterek bu saldırıların 50.000 masum insanın hayatını kaybetmesine neden olduğunu hatırlattı.

İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmünün yeniden bütün dünyanın dikkatine getirildiğini aktaran Erdoğan, İsrail'in uyguladığı soykırım politikasının Lübnan'a kadar uzandığını söyledi. Erdoğan, insanlığın böylece siyonizmin gerçek yüzü ile karşı karşıya geldiğini ifade etti.

"BMGK, İsrail karşısında aciz davranıyor"

BMGK'nın (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) ve uluslararası örgütlerin İsrail karşısında aciz davrandığına dikkati çeken Erdoğan, Filistinlilerin on yıllardır zulüm yaşadıklarını vurguladı. Erdoğan, 76 senedir İsrail tarafından infaz, yıkım ve işgal politikasının uygulandığını kaydetti.

"Daracık alana 2 milyon kişiyi sıkıştırdılar"

Küresel basın organlarının ve insan hakları örgütlerinin Gazze ve Lübnan konusunda sessiz kaldıklarını ve adeta üç maymunu oynadıklarını ifade eden Erdoğan, 360 kilometrekarelik bölgeye 2 milyon kişinin sıkıştırıldığını ve Filistinlilere her türlü zulmün uygulandığını dile getirdi.

Erdoğan, 2023 yılının Ekim ayından sonra dünyanın İsrail'in katliamlarına gözlerini açtığını ancak Filistin'de zulüm, gözyaşı ve kanın yıllardır dinmediğini vurguladı. 

"İsrail, Filistin topraklarının yüzde 85'ini işgal etti"

14 Mayıs 1948 tarihinde İsrail'in kurulduğunu hatırlatan Erdoğan, Filistin için bu tarihin "büyük felaket" anlamına geldiğini söyledi. Erdoğan, Nekbe esnasında İsrail güçleri tarafından bir milyona yakın Filistinlinin sürgün edildiğini belirtti.

Aynı zamanda Filistinlilere ait olan 675 köyün ve kasabanın yerle bir edildiğini ve binlerce Filistinlinin de öldürüldüğünü anımsatan Erdoğan, Filistin topraklarının yüzde 85'inin İsrail tarafından işgal edildiğini söyledi.

"6 milyondan fazla Filistinli mülteci var"

Erdoğan, İsrail'in milyonlarca Filistinliyi göçe mecbur bıraktığını belirterek yalnızca Nekbe'de göçe zorlanan Filistinlilerin sayısının neredeyse bir milyon olduğunu dile getirdi. Günümüzde evlerine dönmeyi bekleyen 6 milyondan fazla Filistinli mültecinin bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, yasa dışı yerleşimciler tarafından gasp edilen Filistin topraklarının her sene katlanarak büyüdüğünü aktardı.

"Türkiye'ye yaklaşan tehlikeyi görüyoruz"

Erdoğan, durdurulamaması halinde İsrail'in yayılmacılığının nereye kadar uzanabileceğinin öngörüldüğünü söyledi. Türkiye'ye yaklaşan tehlikenin görüldüğünü ifade eden Erdoğan, bu doğrultuda her türlü tedbirin alındığını belirtti.

"Birleşmiş Milletler kendi personelinin hakkını koruyamıyor"

Erdoğan, İsrail'in Lübnan'daki UNIFIL tesislerine baskın düzenlemesine ve 15 barış gücü görevlisinin yaralanmasına atıfta bulunarak Birleşmiş Milletler'in (BM) kendi personelinin bile hakkını koruyamadığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Filistinlilere yönelik insani yardım faaliyetlerine devam edildiğini kaydeden Erdoğan, Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadelenin sürdürüleceğini belirtti. Erdoğan, ciddi acılara tanıklık edilse de 1967 sınırları temelinde özgür bir Filistin devleti kurulacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa