Abu Dabi merkezli ADQ, Odeabank'ı satın aldı

ADQ (Abu Dabi Varlık Fonu), Odeabank'ın yüzde 96'lık hissesini satın almak üzere hissedar konsorsiyumu ile anlaşma sağladı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 15:49
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 17:12
Abu Dabi merkezli ADQ, Odeabank'ı satın aldı
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Odeabank hakkında önemli bir gelişme yaşandı. 

BAE'nin (Birleşik Arap Emirlikleri) devlet yatırım fonu ADQ (Abu Dabi Varlık Fonu), Odeabank'ın %96'lık hissesini satın almak üzere harekete geçti. ADQ (Abu Dabi Varlık Fonu), söz konusu hisse alımı için Bank Audi liderliğinde olan hissedar konsorsiyumu ile anlaşma sağladı. 

Odeabank tarafından KAP'a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) açıklama yapıldı. Anlaşma için hem Rekabet Kurumunun onayına hem de BDDK'nın (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) onayına başvurulacağı bildirildi.

Odeabank'ın en büyük hissedarı olan Bank Audi'nin %76,419 oranındaki payının yanı sıra EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) tarafından %8,009, IFC (Uluslararası Finans Kurumu) tarafından %6,362, IFC FIG Investment Company S.a.r.l tarafından %3.426 ve Mohammad Hassan Zeidan tarafından da %1,780 oranlarındaki payların ADQ'ya (Abu Dabi Varlık Fonu) satılacağı öğrenildi. 

2012 senesinde Türkiye'de hizmet vermeye başlayan Odeabank, şu anda ülkenin önde gelen bankalarından biri olarak biliniyor. Türkiye'nin en büyük 11'inci bankası olan Odeabank, bankacılık alanında kritik bir konuma sahip. 

Odeabank'ın tüm varlıkları, 2023 yılının Haziran ayı sonu itibarıyla 87,3 milyar lira olarak açıklandı.

41 şubeye sahip olan Odeabank, 1.200'e yakın çalışanı ile faaliyetlerini sürdürüyor. 

ADQ'nun (Abu Dabi Varlık Fonu) ise 250 milyar dolara yakın bir büyüklüğe sahip olduğu ifade ediliyor.

Odeabank'ın Abu Dabi merkezli ADQ'ya (Abu Dabi Varlık Fonu) satılmasına ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa