Şehit polis Şeyda Yılmaz'ın adı Çekmeköy'de millet bahçesine verildi!

Geçtiğimiz haftalarda uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis Şeyda Yılmaz'ın ismi Çekmeköy'deki millet bahçesine verildi.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 16:13
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 16:28
Şehit polis Şeyda Yılmaz'ın adı Çekmeköy'de millet bahçesine verildi!
Ecem Çetin Muhabir

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin yüreğini yakan acı bir olay yaşandı.

Polis memuru Şeyda Yılmaz, motosiklet hırsızlığından gözaltına alınmak istenen Yunus Emre Geçit tarafından (19) şehit edildi.

Aslen Sivaslı olan şehidin naaşı, Sivas'taki Yukarı Tekke Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

Türkiye'yi derin üzüntüye boğan şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın ismi Çekmeköy’deki Çamlık Millet Bahçesi'ne verildi. Düzenlenen törende parkın yeni adı “Şehit Polis Şeyda Yılmaz Millet Bahçesi” oldu. 

Törene şehidin eşi Semih Yılmaz, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, İlçe Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan Kaymakam Çelik, polis memuru Şeyda Yılmaz'a rahmet diledi. Çelik, şehit polisin Çekmeköy'ün canından bir parça olduğunu söyledi.

"Şehidimizin ismiyle bu parkımız yeni bir kimlik kazanmıştır"

Şehidin ismiyle parkın yeni bir kimlik kazandığını ifade eden Resul Çelik, şunları söyledi; 

Belediye Başkanı Orhan Çerkez de konuşmasında, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın adının sonsuza dek yaşayacağını vurguladı. Çerkez, hain saldırıları gerçekleştirenlerin asla başarıya ulaşamayacağını ve ülkenin birlik ve beraberliğinin bozulamayacağını belirtti.

Törenin ardından, tüm şehitler için dua edildi ve parkın açılışı yapıldı. Ziyaretçiler, parkı gezerek şehit Şeyda Yılmaz’ın özgeçmişinin yazılı olduğu anıtın önünde fotoğraf çektirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa