Lübnan'da durum kötüleşiyor! BM'den acil insani yardım çağrısı

İsrail'in saldırıları nedeniyle insani durumun kötüleştiği Lübnan için BM Dünya Gıda Programı ve Çocuklara Yardım Fonu'ndan acil yardım çağrısı geldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 16:18
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 16:46
Lübnan'da durum kötüleşiyor! BM'den acil insani yardım çağrısı
AA
Kaynak AA

İsrail'in havadan ve karadan operasyonlarını sürdürdüğü Lübnan'da insani durum giderek kötüleşiyor. İsrail'in saldırıları yüzünden birçok sivil hayatını kaybederken bazı siviller de evlerini bırakıp güvenli alanlara göç etmek zorunda kalıyor. 

Bu da Lübnan'da insanların temel ihtiyaçlarını karşılamalarını güçleştiriyor. Durum böyleyken WFP (Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı) ve UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) tarafından Lübnan için acil insani yardım çağrısı yapıldı.

UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu), internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Lübnan'da sivillerin korktuklarını ve ülkede belirsiz bir geleceğin söz konusu olduğunu dile getirdi.

"Yüz binlerce sivil Suriye'ye geçti"

Dünyanın uzak durmak istediği savaşın Lübnan'da yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, bunun bir felakete yol açtığı belirtildi. Açıklamada, İsrail tarafından düzenlenen saldırılar nedeniyle yerlerinden edilmiş yüz binlerce sivilin Suriye'ye geçtiği ifade edildi.

"Çok sayıda çocuk bombardımanlara kurban gitti"

Lübnan'da çok sayıda çocuğun İsrail'in saldırılarından bir şekilde etkilendiğine işaret edilen açıklamada, çoğu çocuğun bombardımanlara kurban gittiği vurgulandı.

Açıklamada, çocukların hem eğitime hem de evlerine ve sevdiklerine erişemedikleri belirtilerek söz konusu çocukları belirsiz bir geleceğin ve aşırı yoksulluğun beklediği kaydedildi.

Neredeyse 1,2 milyon kişinin çatışmalardan direkt etkilendiği dile getirilen açıklamada, bunlardan 190.000 kadarının 1.000'i aşkın barınakta yaşadıklarından bahsedildi. Açıklamada, yüz binlerce sivilin de güvenlik endişeleri nedeniyle arkadaşlarının ve ailelerinin yanına gittikleri ifade edildi.

"Günde 200 kişiye nakit ve hazır gıda veriliyor"

WFP (Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı) tarafından günde 200 kişiye nakit ve hazır gıda verildiği aktarıldı. UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) tarafından ise hem çocuklara hem de ailelerine psikososyal destek ile birlikte battaniye, hijyen kiti, su ve temel sağlık hizmetleri temin edildiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Lübnan'da sosyal dokunun hasar aldığı vurgulanarak muhtaç durumdaki sivillerin acilen korunması gerektiği kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa