Esra Erol'u ölümle tehdit eden sözde mürit gözaltına alındı

Ünlü sunucu Esra Erol'u ölümle tehdit eden sözde mürit H.D. gözaltına alındı. Açıklamayı Emniyet Genel Müdürlüğü yaptı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 17:18
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 17:42
Esra Erol'u ölümle tehdit eden sözde mürit gözaltına alındı
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

"Hilafeti Muhammediye" tarikatının üyelerinden biri olan ve kendisini sahte mehdi Mustafa Çabuk'un müridi olarak tanıtan H.D., ünlü sunucu Esra Erol'u tehdit etmesinin ardından gözaltına alındı. 

Konuya ilişkin açıklama Emniyet Genel Müdürlüğünden geldi.

Sözde mürit H.D'nin Esra Erol'u tehdit ettiği ve sosyal medya platformu TikTok üzerinden paylaşılan videonun, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından incelendiği ifade edildi. 

Videoda bulunan kişinin H.D. olduğunun belirlendiği aktarılırken sözde müridin İstanbul'un Pendik ilçesinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Ne olmuştu?

Fatma adlı bir kadının, "Esra Erol"da programına katılarak Mevlüde adlı kızının Mustafa Çabuk'a kaçtığını söylemesi üzerine Türkiye'deki tarikat gerçeğinin karanlık yüzü bir kere daha ortaya çıkmıştı.

Kendisini mehdi ilan eden Mustafa Çabuk tarafından Çanakkale'de bir termal otel kiralandığı ve burada adeta bir "harem" kurulduğu öğrenilmişti.

Canlı yayına bağlanan Mevlüde ise sahte mehdi Mustafa Çabuk'un müridi olduğunu söylemişti. "Hilafeti Muhammediye" olarak bilinen tarikatın 200 üyesinin bulunduğu ifade edilmişti.

Bunun üzerine Mustafa Çabuk tutuklanmıştı.

Sözde müritlerden biri de video çekerek Esra Erol'u akıllara durgunluk veren ifadelerle tehdit etmişti. Videodaki kişi, Semih Çelik'in katlettiği İkbal Uzuner'e de atıfta bulunarak şunları söylemişti:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa