MSB: Pençe-Kilit bölgesinde PKK'ya ait çok sayıda silah ele geçirildi

MSB, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'ya ait sığınakta çok sayıda silah, mühimmat, tıbbi malzeme ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini açıkladı

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 18:34
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 18:43
MSB: Pençe-Kilit bölgesinde PKK'ya ait çok sayıda silah ele geçirildi
DHA
Kaynak DHA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında PKK terör örgütüne ait bir sığınakta çok sayıda silah, mühimmat, tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini duyurdu. Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kahraman Mehmetçiklerimiz, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde gerçekleştirdikleri arama-tarama faaliyetleri sırasında teröristlere ait sığınaklar tespit ederek önemli malzemeler ele geçirdi" ifadelerine yer verdi.

Yapılan aramalarda, terör örgütüne ait 3 adet AT-4 tanksavar silahı, 1 adet hafif tanksavar silahı (LAW), 1 adet RPG-7 roketatar, 4 el bombası, 2 adet RPG-7 mühimmatı, 1180 adet AK-47 piyade tüfeği mühimmatı ve 2 şarjör, 2 bin adet 7.62 mm PKMS makineli tüfek mühimmatı, 2 sevk fişeği, 1 batarya bloğu ile şarj aleti ve 1 telsiz anteni ele geçirildi.

Bakanlık, operasyonun terörist unsurlara yönelik başarıyla sürdüğünü ve güvenlik güçlerinin bölgedeki arama-tarama faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa