İran Air Avrupa'ya uçuşlarını iptal etti

Avrupa Birliği'nin (AB) yaptırım kararı sonrasında İran Air hava yolları şirketi, Avrupa ülkelerine uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 19:04
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 19:23
İran Air Avrupa'ya uçuşlarını iptal etti
AA
Kaynak AA

İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Cafer Yazerlu, Avrupa Birliği'nin (AB) yaptırım kararı sonrasında İran Air hava yollarının Avrupa ülkelerine yönelik uçuşlarının iptal edildiğini açıkladı. İran resmi haber ajansı IRNA'nın aktardığına göre, Yazerlu, AB'nin uluslararası hukuka aykırı olarak İran Air, Mahan Air ve Saha Airlines gibi İranlı hava yolu şirketlerine yaptırım uyguladığını belirtti. Yaptırım kararının ardından İran Air'in Avrupa'daki havalimanlarından iniş izni alamadığı için uçuşlarını durdurduğunu ifade etti.

AB, İran’ın Rusya’ya insansız hava araçları (İHA) ve balistik füze transferi yaptığı iddiasıyla bazı İranlı şirketler ve şahıslara yönelik yeni yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. İngiltere de benzer şekilde, İran’ın 1 Ekim'de İsrail'e düzenlediği füze saldırısı nedeniyle İranlı kişi ve kuruluşlara yaptırımlar getirmişti.

Bu yaptırımlar, İran’ın Rusya ve İsrail'e yönelik politikaları ile bağlantılı olarak alınırken, İsrail’in Gazze’deki operasyonlarına ve Lübnan’a yönelik saldırılarına karşı bir yaptırım uygulanmaması ise dikkat çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa