İngiltere'den Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere yaptırım

İngiltere, Batı Şeria'daki Filistin topraklarını işgal eden dört İsrailli kuruma ve üç yerleşim karakoluna yaptırım uygulama kararı aldı.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
15 Ekim 2024 21:35
GÜNCELLEME
15 Ekim 2024 22:04
İngiltere'den Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere yaptırım
BY
Barış Yılmaz Muhabir

İngiltere, Batı Şeria’da Filistinlilerin karşı karşıya kaldığı tabloya tepkisini somut eyleme dönüştürdü.

Filistinlilere karşı nefreti ve şiddeti teşvik eden 4 İsrailli kurum ile gasbedilen topraklarda kurulan 3 yerleşim karakolu İngiltere Dışişleri Bakanlığınca yaptırım listesine alındı.

Açıklamaya göre, listeye alınan kurum ve karakollar, Filistinlileri evlerinden çıkarıp topraklarını gasbediyor ve binalar inşa ederek uluslararası hukuk ve İsrail yasalarına aykırı davranıyor.

Son 1 yılda Batı Şeria'da gaspçı İsrailliler Filistinlilere karşı 1400 saldırı gerçekleştirdi.

 Bu gruplar, ekim ayındaki zeytin hasadı döneminde Filistinlilere saldırdı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı bu eylem içinde oldukları gerekçesiyle yaptırım uygulanan yerleşim karakollarının, Tirzah Vadisi Çiftliği, Meitarim ve Shuvi Eretz olduğunu duyurdu.

Meitarim karakolu, şubat ayında hakkında yaptırım kararı alınan Yinon Levy tarafından kuruldu. Bu yerleşim karakoluna bugün hakkında yaptırım kararı alınan Hashomer Yosh adlı dernek tarafından gönüllü yerleşimci sağlandı.

Hakkında yaptırım kararı alınan diğer organizasyonlar ise şöyle:

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy açıklamada görüşlerini aktarırken, Filistin ziyareti sırasında  Batı Şeria'da yerinden edilmiş Filistinlilerle buluştuğunu hatırlattı.

Lammy şöyle dedi:

İsrail hükümetinden Batı Şeria’daki Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere müdahale etmesini isteyen Lammy,  İngiltere ve uluslararası toplumun aşırılık yanlısı şiddet eylemlerine karşı hamlede bulunmaya devam edeceğini vurguladı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa