Kuyruklu yıldız Tsuchinshan-Atlas, Tekirdağ semalarında görüldü...

Tekirdağ'da fotoğraf tutkunu İlker Uskan tarafından, kuyruklu yıldız Tsuchinshan-Atlas'ı görüntülendi.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 06:30
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 06:30
Kuyruklu yıldız Tsuchinshan-Atlas, Tekirdağ semalarında görüldü...
AY
Arif Yücel Editör

Tekirdağ'da yaşayan fotoğraf tutkunu İlker Uskan, son 13 yılın en parlak kuyruklu yıldızlarından biri olan C/2023 A3 Tsuchinshan-Atlas'ı başarılı bir şekilde fotoğrafladı. Uskan, bu özel gök olayını görüntülemek için uzun bir bekleyişin ardından yıldızı yakaladı.

Gökyüzü Tutkusu ve Özel Ekipman

İlker Uskan, yıldızlar ve gök olaylarına olan ilgisinin eskiye dayandığını ve daha önce birçok gök olayını görüntülediğini belirtti. 2020 yılında Neowise kuyruklu yıldızını da fotoğraflayan Uskan, bu defa Tsuchinshan-Atlas kuyruklu yıldızını fotoğraflamak için 3 saat nöbet tuttu.

Işık kirliliği nedeniyle çıplak gözle görülmesi zor olan bu kuyruklu yıldızı, Tekirdağ'ın yüksek bir noktasından, özel ekipmanlı fotoğraf makinesi kullanarak görüntülemeyi başardı.

Beklenen Gözlem Anı

Tsuchinshan-Atlas kuyruklu yıldızının daha önce keşfedildiğini söyleyen Uskan, ülkemizden net olarak gözlemlenebileceği bu özel günü uzun süredir beklediğini ifade etti. Fotoğraf çekimi için Tekirdağ'daki Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası civarındaki yüksek bir noktadan çalışarak şehrin ışıklarıyla birlikte kuyruklu yıldızı görüntüledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa