BBC'de tasarruf tedbirleri... Yüzlerce çalışan işten çıkartıldı...

İngiliz kamu yayıncısı BBC, tasarruf için 155 kişinin işine son verip 27 yıllık Hard Talk programını kaldırdı.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 06:50
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 06:50
BBC'de tasarruf tedbirleri... Yüzlerce çalışan işten çıkartıldı...
AY
Arif Yücel Editör

İngiliz kamu yayıncısı BBC, tasarruf amacıyla 150'nin üzerinde çalışanın işine son verirken, uzun yıllardır yayında olan Hard Talk programını da iptal etti. BBC'nin açıkladığı tasarruf tedbirleri kapsamında yıllık 24 milyon sterlin (yaklaşık 1,1 milyar lira) tasarruf sağlanması hedefleniyor.

İşten Çıkarmalar ve Program İptalleri

BBC'nin aldığı karar doğrultusunda, işten çıkarmaların 25'i teknik personel olmak üzere toplamda 155 kişiyi kapsadığı belirtildi. Bunun yanında bazı programların yayından kaldırılacağı, bazı birimlerin de tamamen kapatılacağı duyuruldu. BBC'nin ünlü Hard Talk programı da bu kapsamda yayından kaldırılan yapımlar arasında yer aldı.

BBC'nin Küresel Stratejisi

BBC, tasarruf politikaları kapsamında işten çıkarmalar yaparken, farklı ülkelerdeki çalışan sayılarını artırmaya yönelik adımlar da atacağını açıkladı. Özellikle Sidney'de yeni pozisyonlar açılacağı belirtilirken, Londra'daki bazı pozisyonların azaltılacağı ifade edildi.

BBC'nin Hedefleri

Yapılan bu değişikliklerin, BBC'nin toplam tasarruf hedefi olan yıllık 700 milyon sterline katkıda bulunması bekleniyor. BBC News Üst Yöneticisi Deborah Turness, bu tasarruflara rağmen BBC'nin, rakiplerine göre hala iyi kaynaklara sahip olmaya devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa