İsrail ordusunun Lübnan'a saldırılarında 24 kişi öldü

İsrail ordusunun akşam saatlerinden itibaren Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 23 kişinin öldüğü bildirildi.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 07:10
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 07:10
İsrail ordusunun Lübnan'a saldırılarında 24 kişi öldü
AY
Arif Yücel Editör

İsrail ordusunun, akşam saatlerinde Lübnan’ın güneyine ve doğusuna düzenlediği hava saldırılarında 23 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Saldırıların Detayları

Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre, İsrail savaş uçaklarının ülkenin güneyindeki çeşitli hedeflere gerçekleştirdiği saldırılarda 18 kişi yaşamını yitirirken, en az 15 kişi yaralandı. Aynı saatlerde, Lübnan’ın doğusundaki Bekaa vilayetine bağlı Zahle ilçesine düzenlenen hava saldırısında ise 3'ü çocuk 5 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Artan Kayıplar ve Lübnan’daki Durum

İsrail’in saldırıları, özellikle Hizbullah ile çatışmaların sürdüğü Lübnan’ın güney kentleri ve Bekaa vadisi gibi bölgelerde yoğunlaşıyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail’in Lübnan’da düzenlediği saldırılarda 2 bin 350 kişi yaşamını yitirdi. Bu ölümlerin 104'ü çocuk, 194'ü kadın. Yaralı sayısının ise 10 bin 906 olduğu bildiriliyor.

Hizbullah ve İsrail Arasındaki Çatışmalar

İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmalar, 8 Ekim 2023'ten beri devam ediyor. Hizbullah, İsrail’e yönelik roket ve füze saldırıları düzenlemeye devam ederken, İsrail ordusu bu saldırılara hava saldırıları ile karşılık veriyor. İsrail tarafında ise çoğunlukla askeri üslerin hedef alındığı, ancak büyük çaplı bir hasarın bildirilmediği ifade ediliyor.

Lübnan'daki Göç Dalgası

İsrail’in yoğun bombardımanı nedeniyle Lübnan’da yüz binlerce kişi yerinden edilmiş durumda. Güney Lübnan’dan başkent Beyrut ve kuzeye doğru büyük bir göç dalgası sürerken, Lübnan hükümeti, 456 binden fazla kişinin Suriye'ye göç ettiğini açıkladı.

Bu gelişmeler, Lübnan’da insani krizin derinleşmesine neden olurken, bölgedeki gerilim her geçen gün daha da artıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa