Dünya Bankası krediler için yeni adımlar atacak

Dünya Bankası kredi verme kapasitesini artıracak yeni adımlarını açıkladı. İşte habere dair detaylar...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 07:50
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 07:50
Dünya Bankası krediler için yeni adımlar atacak
AY
Arif Yücel Editör

Dünya Bankası, kredi verme kapasitesini artırmak ve kredileri daha uygun fiyatlı hale getirmek için yeni finansal önlemler duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, asgari öz kaynak-kredi oranı yüzde 19'dan yüzde 18'e düşürüldü ve bu sayede 30 milyar dolarlık ek finansman sağlanacak.

Krediler Daha Uygun Hale Getirilecek

Açıklamada, hizmet verilen ülkelere daha iyi bir ortak olma çabasıyla bazı kredi ücretlerinin kaldırıldığı belirtildi. Özellikle küçük ülkelere verilen kredilerde daha az ücret talep edilerek borçların daha kolay geri ödenmesi sağlanacak. Bu önlemlerle, Dünya Bankası kredilerine erişim daha kolay hale gelirken geri ödeme şartları da daha avantajlı olacak.

150 Milyar Dolarlık Ek Finansman İmkanı

Dünya Bankası, bu yeni reformların önceki adımlarla birleştiğinde önümüzdeki 10 yıl içinde 150 milyar dolardan fazla ek finansman sağlayabileceğini vurguladı. Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, bu yeni önlemler sayesinde kredi verme kapasitelerinin önemli ölçüde artacağını belirtti.

Bu adımlar, gelişmekte olan ülkeler için daha uygun maliyetlerle finansmana erişim sağlama amacı taşıyor ve küresel ekonomik kalkınmayı destekleme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa