Donald Trump: En güzel kelime 'tarife'

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, yüksek tarifelerin şirketleri ABD'de üretim yapmaya teşvik edeceğini belirtti.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 06:20
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 06:21
Donald Trump: En güzel kelime 'tarife'
AY
Arif Yücel Editör

Donald Trump, Chicago Ekonomi Kulübü'nde Bloomberg News Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait'e verdiği röportajda, ekonomi politikalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Trump, ABD'deki ekonomik büyümeyi teşvik etmek ve üretimi geri getirmek için tarifeler ve vergi indirimleri üzerine yoğunlaşacaklarını belirtti.

Şirketler İçin Vergi İndirimi ve Güçlü Tarifeler

Trump, ABD'de üretim yapacak şirketler için vergileri daha da düşüreceklerini ve bu şirketleri güçlü tarifelerle koruyacaklarını dile getirdi. Özellikle tarifelerin şirketlerin ABD'ye dönmesini sağlayacağını ifade eden Trump, "Bana göre sözlükteki en güzel kelime tarife ve benim en sevdiğim kelime. Halkla ilişkilere ihtiyacı var." diye konuştu. Trump’a göre, yüksek tarifeler şirketlerin ABD’ye gelerek yerel fabrikalar kurma olasılığını artıracak, böylece tarife ödeme zorunluluğundan kurtulacaklar.

Tarifeler ve Doların Rezerv Para Statüsü

Trump, tarifelerin yalnızca ekonomik bir araç olmadığını, aynı zamanda ABD dolarının rezerv para birimi statüsünü korumak için de kullanılabileceğini savundu. Doları rezerv para birimi olarak kullanmayı bırakacak ülkelere karşı tarife uygulayacaklarını belirtti. Bu hamlenin ABD dolarının uluslararası konumunu güçlendireceğine inanıyor.

Fed Başkanı Jerome Powell'a Eleştiri

Trump, Fed Başkanı Jerome Powell ile ilgili soruya ise esprili bir şekilde cevap vererek Fed başkanının göreviyle alay etti. "Bence hükümetteki en iyi iş. Ayda bir ofise geliyorsun ve 'Hadi yazı tura atalım.' diyorsun ve herkes senden Tanrı'ymışsın gibi bahsediyor." ifadelerini kullandı. Trump, ABD başkanının Fed kararları üzerinde daha fazla söz hakkına sahip olması gerektiğini savunarak, sağduyulu bir başkanın en azından Fed başkanıyla istişare edebilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa