Hatay'da freni arızalanan kepçe 7 araca zarar verdi

Hatay'da meydana gelen kazada freni arızalanan kepçe 7 araca çarparak durabildi. Olayda 8 kişinin yaralandığı bildirildi...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 08:10
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 08:10
Hatay'da freni arızalanan kepçe 7 araca zarar verdi
AY
Arif Yücel Editör

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, fren sistemi arızalanan bir iş makinesi 7 araca çarparak zincirleme bir kazaya neden oldu. Kazada 8 kişi yaralandı.

Kaza, İskenderun’un Denizciler Mahallesi'nde meydana geldi. M.Ö. yönetimindeki iş makinesinin fren sistemi arızalandı ve araç kontrolden çıkarak seyir halindeki 7 araca çarptı. Kazanın ardından iş makinesi, bir aydınlatma direğine çarparak durabildi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralanan 8 kişiyi ambulanslarla hastaneye kaldırdı. Kazada hasar gören araçlar, çekici yardımıyla olay yerinden kaldırılarak yol trafiğe açıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

Türkiye trafik kazası raporu

2024 yılının ilk üç ayında Türkiye'de toplam 51,549 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi.

Bu kazalarda 554 kişi hayatını kaybetti ve 73,568 kişi yaralandı. Yılın ilk çeyreğinde, Erzincan'da 147 trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 243 kişi yaralandı. Kars'ta ise aynı dönemde 85 trafik kazasında 187 kişi yaralandı.

Yine 2023 yılında ise Türkiye'de toplam 1 milyon 314 bin trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 235 bin 71'i ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarıydı, bu kazalarda 6 bin 548 kişi hayatını kaybetti ve 350 bin 855 kişi yaralandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa