ABD, İsrail'e 30 gün süre tanıdı! Askerî yardım kesilebilir

ABD, Gazze'de insani durumun iyileştirilmesi için İsrail'e 30 gün süre tanıdı. Harekete geçmemesi halinde İsrail'e bazı askerî yardımlar kesilecek.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 08:58
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 09:32
ABD, İsrail'e 30 gün süre tanıdı! Askerî yardım kesilebilir
AA
Kaynak AA

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Gazze'deki insani durumun iyileştirilmesi için ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Savunma Bakanı Lloyd Austin ve ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından İsrail'e bir mektup yollandığını teyit etti. 

Söz konusu mektup, İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'a gönderildi. Mektupta, Gazze'ye yönelik insani yardım düzeylerine ilişkin kaygıların açık bir şekilde dile getirildiği ifade edildi.

Miller, aslında mektubu duyurmayı hedeflemediklerini ancak şu anda halkın haberdar olması nedeniyle bu mektubu doğrulamaktan ve onunla ilgili açıklama yapmaktan memnun olduğunu söyledi. 

"İsrail'e 30 gün süre verdik"

Gazze'ye yönelik insani yardımların iyileştirilmesi konusunda aksiyon alması için İsrail'e 30 gün süre tanındığını belirten Miller, herhangi bir eyleme geçilmemesi halinde İsrail'e yönelik askerî yardımlardan bazılarının kesilebileceğin dile getirdi.

Miller, Filistinlilere gönderilen insani yardım düzeylerine ilişkin İsrail ile süregelen müzakereler ve ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) konuya ilişkin kaygıları bağlamında mektubun değerlendirilmesini istedi.

İsrail'e tanınan 30 gün sürenin kasım ayında ABD'de (Amerika Birleşik Devletleri) gerçekleştirilecek başkanlık seçimleriyle ilgili olup olmadığına yönelik bir soruya Miller, böyle bir talebin ilk defa yapılmadığını, yardım kamyonlarının geçişlerinin süreç içerisinde belirli aralıklarla arttığını kaydetti. 

"Yardımlar önemli ölçüde azaldı"

Miller, son aylarda Gazze'ye yönelik yardımların %50'den fazla azaldığına ve eylülde en düşük seviyeye gerilediğine dikkati çekerek İsrail'e bu sebeple mektup yollandığını da sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa