Baba Aci: Havalimanında Eylem Tok ve Timur Cihantimur’u bekleyeceğim!

Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci, Eylem Tok ve Timur Cihantimur’un kelepçeli olarak Türkiye’ye getirileceğini, havalimanında bekleyeceğini söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 10:23
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 11:19
Baba Aci: Havalimanında Eylem Tok ve Timur Cihantimur’u bekleyeceğim!
AA
Kaynak AA

Eyüpsultan'daki trafik kazasıyla ilgili davada erteleme kararı

1 Mart'ta İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci, oğlunun ölümüne neden olan ve kazanın ardından ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un duruşmasında, hakimin iade talebine dair kararını ertelemesini değerlendirdi. Baba Aci, önümüzdeki duruşmada iade kararı çıkacağına inandığını belirtti.

Cihantimur'un davasında karar süreci

Ölümlü trafik kazasının ardından ABD'ye kaçan ve Türkiye'nin iade talebiyle Boston'da yakalanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un dün ABD'de görülen duruşmasında, hakim taraflardan yazılı savunmalar istedi. Karar ise ileri bir tarihe ertelendi. İstanbul'da bulunan Aci ailesi, davayı Türkiye saati ile 18.00'de evlerinden takip etti.

Davanın detayları aileye aktarıldı

ABD'de yaşayan bir aile dostları aracılığıyla duruşma süreci hakkında bilgi alan baba Özer Aci, Cihantimur'un duruşmadaki tavırları konusunda da bilgi aldı. Mahkeme sonrasında cep telefonuyla ulaşılan bu kişi, Cihantimur'un rahat tavırlar sergilediğini aileye bildirdi.

Baba Aci'dan erteleme kararı değerlendirmesi

Baba Özer Aci, Cihantimur'un annesi Eylem Tok'un davasının da kısa bir süre önce aynı gerekçeyle ertelendiğini hatırlatarak, sürecin yaklaşık bir hafta daha uzayacağını düşündüğünü söyledi. ABD'de dört aydır cezaevinde bulunan Cihantimur ve annesinin elleri kelepçeli şekilde Türkiye'ye getirileceklerine inandığını belirten Aci, "Türkiye’ye iade edilmeleri konusunda çok umutluyum, onların havalimanında gelişini bekliyor olacağım" dedi.

Anne ve babanın duygusal anları

Duruşma sonrasında anne Pervin Aci, oğlunu anarken gözyaşlarına hâkim olamadı. Baba Özer Aci ise ABD'de dört aydır hapiste kalmalarını sevindirici bir gelişme olarak değerlendirdi ve adaletin sağlanacağına olan inancını dile getirdi.

Baba Aci, iade kararının çıkacağına inanıyor

Özer Aci, mahkemenin durumu ayrıntılı şekilde değerlendirmeden iade kararı vermeyeceğine inandığını ifade ederek, "Bu olayda iade olacak, benim inancım bu yönde. Bugüne kadar yanılmadım, inşallah yine yanılmam. Çocuk dört aydır hapiste ve pişkin tavırları devam ediyor. Türkiye’ye döndüğünde burada ne kadar kalacak, onu zaman gösterecek" dedi.

Adalet beklentisi sürüyor

Kazanın başından beri adalet arayışında olduğunu belirten Aci, davanın başlamasını sabırsızlıkla beklediklerini ve saatleri saydıklarını ifade etti. "Sabahtan beri dakikalar geçmek bilmedi. Amerika'daki dostlarımızdan haber almak, irtibat sağlamak için heyecanla bekliyorduk. Acılı bir baba olarak yaralarımız derin ama hayat bir şekilde devam ediyor. Ancak bu olaydan sonra bizim için baharın asla gelmeyeceği kesin" diye konuştu.

Kazanın detayları

Olay, 1 Mart'ta Eyüpsultan'da meydana gelmiş, yol kenarında arızalanan ATV’lerin tamiri sırasında Timur Cihantimur’un aracı kazaya neden olmuştu. Kazada 5 kişi yaralanırken, Oğuz Murat Aci yaşamını yitirmişti. Kaza sonrası Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'ye kaçtığı belirlenmişti.

ABD’de tutuklanmaları sağlanmıştı

Türkiye’nin talebi üzerine ABD'de tutuklanan Cihantimur ve annesi hakkında geçici tutuklama evrakı, Adalet Bakanlığı tarafından ABD'li makamlara iletilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cihantimur ve annesinin Boston'da mahkemece tutuklandığını duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa