Malatya ve çevresinde hissedilen deprem

Malatya, Diyarbakır ve Elazığ çevresinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olarak belirtildi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 10:53
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 14:05
Malatya ve çevresinde hissedilen deprem
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Türkiye sallanmaya devam ediyor.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde etkilenen 11 ilden biri olan Malatya'da yine deprem korkusu yaşandı.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre saat 10.46'da merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 10.07 kilometre olarak kaydedildi. 

Eğitime ara verildi

Bölgede vatandaşlar büyük panik yaşarken can ve mal kaybına dair ihbar bildirilmedi. Çevre illerdeki okullar depremin ardından boşaltıldı. Malatya, Elazığ, Adıyaman, Batman ve Şanlıurfa'da eğitime bir gün ara verildi.  Ekiplerin çevrede saha taraması devam ediyor. 

Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da 3 binada kısmi çökme meydana geldi. Malatya Valisi Seddar Yavuz, deprem sırasında yüksekten düşme gibi nedenlerle 4 kişinin yaralandığını bildirdi. 112 Acil Çağrı Merkezine 374 ihbar geldi Bu ihbarların 341'i bilgi, 33'ü de yardım amaçlı çağrı oldu. 

Bakanlık açıkladı

Sağlık Bakanlığı, sabah hissedilen deprem sonrası açıklama yaptı. Bakanlık, can ve mal kaybının yaşanmadığı bilgisini paylaştı. 

3 bin yıldır kırılmamıştı

Malatya fayı bir süredir deprem uzmanları tarafından inceleniyordu. Son olarak, 3 bin yıldır kırılmayan fayın, 7.2 büyüklüğünde deprem üretebileceği belirtiliyordu.

Malatya Valisi Yavuz'dan açıklama

Malatya Valisi Seddar Yavuz,"Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu kapsamda panik nedeniyle etkilenen vatandaşlarımız olmuştur. 2. kattan, balkondan atlayan bir arkadaşımız hastanede, durumu iyi. Merdivenden yuvarlanan arkadaşımız var. Toplamda 4 kardeşimiz bulunuyor. Bu kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

Erdoğan deprem ile ilgili bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sabah Malatya'nın Kale ilçesinde yaşanan deprem ile ilgili bilgi almak için Malatya Valisi ve Belediye Başkanı ile telefonla görüştü. 

Dün, Sivas ve Elazığ da  peş peşe depremler meydana geldi. Sivas'ın Gürün ilçesinde saat 14.17'de deprem yaşandı. Sonrasında ise Elazığ'ın Sivrice ilçesi, 4,4 büyüklüğünde sallandı. 

6 Şubat 2023 tarihinde, Türkiye'nin güneydoğusunda Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. 

Bu depremler, 10 ilde büyük bir yıkıma yol açarak, binlerce can kaybına ve yaralanmaya sebep oldu. Depremlerin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları, günlerce aralıksız devam etti.

Depremlerin yol açtığı tahribatın boyutu oldukça büyüktü. 50 binden fazla insan hayatını kaybetti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa