Bakan Göktaş duyurdu: Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklamaya göre; Evde Bakım Yardımı, hesaplara aktarılmaya başlandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 10:57
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 11:13
Bakan Göktaş duyurdu: Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılıyor
AA
Kaynak AA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım hizmeti alan tam bağımlı bireyler ve ailelerine yönelik desteklerin devam ettiğini vurgulayarak bu ay Evde Bakım Yardımı ödemelerinin başladığını açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş; toplamda 4,9 milyar TL'lik yardımın, hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını belirtti.

"Aile odaklı bakım hizmet modeli"

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2006 yılında engelli bireylerin ailelerinin yanında desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen Evde Bakım Yardımı'nın, aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olduğunu ifade etti.

"Engelliler topluma daha iyi entegre oluyor"

Bu yardım ile engellilerin yaşadıkları ortamdan ayrılmadan, aileleriyle birlikte kalmalarına ve aile bütünlüklerinin korunmasına katkı sağladıklarını vurgulayan Göktaş, bu modelin engellilerin topluma daha iyi entegre olmasına da olanak tanıdığını dile getirdi.

"Aylık 9.077 TL ödeme yapılıyor"

Açıklamasında Evde Bakım Yardımı kapsamında her hak sahibine aylık 9.077 TL ödeme yapıldığını hatırlatan Göktaş, bakanlık olarak engellilerin eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklara erişimlerinin sağlanması için hak temelli politikalar geliştirdiklerini belirtti. Ayrıca, bu sosyal yardımların sürdürülebilir ve şeffaf bir anlayışla devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

"544.000 vatandaş yardım alıyor"

Göktaş, şu an 544.000 vatandaşın Evde Bakım Yardımı'ndan yararlandığını ve Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde engellilere yönelik sosyal yardım politikalarının güçlendirilerek sürdürüleceğini ifade etti. Bakanlık, bu konuda bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa