Özbek kadınları alıkoyarak fuhşa zorlayan 4 zanlı yakalandı

Çok kazanç vaadiyle Özbekistan’dan Türkiye’ye getirilen 4 kadını fuhşa zorlayan 4 zanlı yakalandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 11:09
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 11:14
Özbek kadınları alıkoyarak fuhşa zorlayan 4 zanlı yakalandı
DHA
Kaynak DHA

Bursa'da fuhşa zorlanan 4 kadın kurtarıldı

Antalya’daki otellerde çalışmaları için getirilen Özbekistan uyruklu 4 kadını, daha fazla kazanç vaadiyle Bursa’ya götürüp fuhşa zorlayan 4 kişi gözaltına alındı.

İhbar üzerine teknik ve fiziki takip başlatıldı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği, ihbar üzerine harekete geçti. Ekipler, Özbekistan’dan çalışmak amacıyla Antalya’ya getirilen kadınların, daha yüksek kazanç sözü verilerek Bursa’ya getirildiğini ve burada fuhşa zorlandığını belirledi. Olayla ilgili teknik ve fiziki takip yapan polis, şüphelilerin kimliklerini tespit etti.

Eş zamanlı operasyonla 4 kişi gözaltına alındı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde düzenlenen operasyonda, F.P. (28) isimli kadın ile H.H.S. (32), F.K. (27) ve H.I. (30) isimli şüpheliler, evlerinde eş zamanlı baskınlarla gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda, fuhuş yoluyla elde edildiği değerlendirilen 95.000 liraya el konuldu.

Kadınlar sınır dışı edilmek üzere göç idaresine teslim edildi

Operasyon sonucunda kurtarılan Özbekistan uyruklu 4 kadın, ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı işlemleri için Bursa İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Kadınlar, kendilerini iş bulma vaadiyle Türkiye’ye getiren ve fuhşa zorlayan şüphelilerden şikayetçi olduklarını ifade etti.

Şüphelilerin sorgusu devam ediyor

Yakalanan 4 şüpheli, emniyetteki işlemleri tamamlanana kadar gözaltında tutulmaya devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa