Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Malatya depremi için artçı uyarısı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Malatya'da yaşanan depremin artçılarının büyüklüğünün 5'e kadar olabileceği konusunda uyardı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 11:21
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 12:10
Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Malatya depremi için artçı uyarısı!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), saat 10.46'da Malatya'nın Kale ilçesinde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

5,9 büyüklüğündeki depremin derinliği ise 10.07 km olarak açıklandı. 

Söz konusu depremin Tunceli ve Erzincan'da da hissedildiği ifade edildi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, vatandaşlar arasında panik ve endişe yaratan deprem hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'e konuşan Prof. Dr. Ersoy, 5,9 büyüklüğündeki depremin hasara yol açabileceğini dile getirdi. Ersoy, bu depremin 6 Şubat depremlerinin devamı olmadığını belirtti.

"Müstakil bir deprem"

Malatya'da bugün yaşanan depremi başlı başına, müstakil bir deprem olarak nitelendiren Ersoy, DAF (Doğu Anadolu Fay Hattı) ile Malatya fayı arasında yer alan Kale bölgesinin yakınlarındaki bir alanda bu depremin gerçekleştiğini söyledi. 

Ersoy, kavşak noktasında bulunması nedeniyle söz konusu bölgede artçıların haricinde birçok deprem meydana geldiğini ifade etti.

"Köy evlerini ve hasarlı binaları etkileyebilir"

5,9 büyüklüğündeki depremin köy evlerine ve hasarlı binalara zarar verebileceğini aktaran Ersoy, depremin yaklaşık 20 saniye boyunca sürdüğünü paylaştı.

"Artçılar yaşanacak"

Ersoy, Malatya'daki depremin artçılarının olacağı ve bu artçıların büyüklüğünün ise 5'e kadar olabileceği konusunda uyardı. Vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunan Ersoy, depremin hissedildiği illerdeki insanlara bir süre dışarıda kalmalarını tavsiye etti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa