Terör örgütü İsrail ordusu, Lübnan'a denizden de saldırdı!

İşgalci terör örgütü ve soykırımcı Siyonist şebeke İsrail'in katil ordusu, Lübnan'a bu kez denizden de saldırılar düzenledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 12:13
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 12:24
Terör örgütü İsrail ordusu, Lübnan'a denizden de saldırdı!
AA
Kaynak AA

İsrail Lübnan’a denizden saldırı başlattı

İsrail ordusu, hava ve kara saldırılarının ardından Lübnan’a denizden de saldırı düzenledi. İsrail Deniz Kuvvetleri, Lübnan’daki Hizbullah’a ait hedeflere yönelik denizden saldırılar gerçekleştirdiğini açıkladı.

İsrail deniz kuvvetlerinden açıklama yapıldı

İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Lübnan’da Hizbullah’a ait "roket sistemleri ve silah depoları" gibi stratejik hedeflerin vurulduğu bildirildi. Bu hedeflerin, Hizbullah’ın askeri kapasitesini azaltmaya yönelik olduğu ifade edildi.

Firkateynlerden düzenlenen saldırılar

İsrail Deniz Kuvvetleri, firkateynlerden fırlatılan roketlerle Hizbullah’ın askeri altyapısına zarar verdi. Saldırılarda Hizbullah’ın savunma ve saldırı kapasitesine doğrudan etki edecek hedeflerin seçildiği belirtildi.

İlk deniz saldırısının görüntüleri paylaşıldı

İsrail ordusu, Lübnan’a denizden yapılan saldırıların görüntülerini kamuoyu ile paylaştı. Görüntülerde, İsrail firkateynlerinin Lübnan kıyılarına yönelik operasyon gerçekleştirdiği görüldü.

Lübnan’ın güneyine yoğun hava saldırıları

İsrail, kara saldırılarına ek olarak Lübnan’ın güneyinde yoğun hava saldırıları düzenliyor. İsrail savaş uçakları, Hizbullah’ın yoğun olarak bulunduğu bölgelere yönelik hava operasyonları gerçekleştiriyor.

Beyrut’a yönelik hava operasyonları sürüyor

Başkent Beyrut, İsrail’in hava saldırılarıyla sarsılmaya devam ediyor. Beyrut’un farklı bölgeleri, İsrail savaş uçaklarının hedefinde bulunuyor ve şehre yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Kara saldırıları da Lübnan’ın güneyine kaydırıldı

30 Eylül’de İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah’a yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladı. Bu saldırılar, sözde Hizbullah’ın altyapısını hedef alarak örgütün hareket kabiliyetini zayıflatmayı amaçlıyor. Ancak terör örgütü İsrail, Lübnan’da kritik noktaları vuruyor ve bunu yaparken siviller yokmuş gibi davranıyor.

Hizbullah hedeflerine yoğun saldırılar

İsrail ordusu, Hizbullah’a ait altyapı ve stratejik hedeflere yönelik geniş kapsamlı saldırılar gerçekleştirdiğini ileri sürüyor. Hizbullah’a ait iletişim ve lojistik merkezlerinin de vurulduğu iddia ediliyor.

Saldırılarda denizden destek sağlanıyor

Hava ve kara saldırılarının yanı sıra Siyonist şebeke İsrail, denizden de Lübnan’a yönelik saldırılarını sürdürüyor. Lübnan kıyılarındaki hedeflere denizden yapılan saldırılar, İsrail’in savaşı bölgeye yayma amacını ortaya koyuyor.

Şu an Lübnan’daki durum

İsrail’in saldırıları sonrası Lübnan’da can kaybı sayısının artmakta olduğu belirtiliyor. Yerel kaynaklara göre, saldırılarda 2350'den fazla sivil hayatını kaybetti, yaralananların sayısı ise 10 bin 906'ya çıktı.

Beyrut ve güney Lübnan’da yıkım büyük

Saldırılardan en çok etkilenen yerlerden biri olan Beyrut’ta binalar büyük hasar gördü. Lübnan’ın güney bölgelerinde de ciddi yıkım yaşanıyor. Birçok bina ve altyapı tesisinin kullanılamaz hale geldiği bildiriliyor.

İsrail’in denizden saldırıları tepkilere yol açtı

Lübnan’a yönelik denizden yapılan saldırılar, uluslararası kamuoyunda tepkilere neden oldu. Birleşmiş Milletler ve diğer ülkeler, çatışmaların durdurulması çağrısında bulundu.

Saldırılar nedeniyle Lübnan’da insani kriz derinleşiyor

Saldırılar, Lübnan’da zaten zorlu olan insani durumu daha da kötüleştirdi. Elektrik, su ve temel ihtiyaçlara erişimde sıkıntı yaşanıyor. Uluslararası yardım kuruluşları, Lübnan’a acil insani yardım gönderiyor.

Lübnan’da yaşam şartları zorlaşıyor

Bölgedeki çatışmalar ve saldırılar nedeniyle Lübnan’da yaşam şartları giderek zorlaşıyor. Ülkede gıda ve ilaç kıtlığı yaşanırken, halk saldırılardan korunmak için güvenli yerlere sığınmaya çalışıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa