Ali Yerlikaya'dan Malatya depremi açıklaması: 3 binada çökme var!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle üç binada kısmi çökme gerçekleştiğini ifade etti.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 12:19
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 12:45
Ali Yerlikaya'dan Malatya depremi açıklaması: 3 binada çökme var!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Malatya'nın Kale ilçesinde bugün korkutan bir deprem meydana geldi. 5,9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Çok sayıda vatandaşın endişe içinde sokaklara döküldüğü görüldü. Depremin can ve mal kaybına neden olup olmadığı merak edilirken bilançoya dair açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi.

"112 Acil Çağrı Merkezi, 374 ihbar aldı"

İçişleri Bakanı Yerlikaya, depremin ardından Malatya ile birlikte Tunceli, Batman, Elazığ, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve ilgili kurumlar tarafından saha tarama faaliyetlerinin yürütüldüğünü dile getirdi.

112 Çağrı Merkezi'ne ise deprem ile bağlantılı olarak 374 ihbar geldiğini ifade eden Yerlikaya, söz konusu ihbarlardan 33'ünün yardım amaçlı ihbar, 341'inin ise bilgi amaçlı ihbar olduğunu paylaştı.

"Üç binada kısmi çökme var, can kaybı yok"

Elazığ'da bir, Şanlıurfa'da bir ve Malatya'da bir olmak üzere üç binada kısmi çökme gerçekleştiğini aktaran Yerlikaya, deprem nedeniyle can ve mal kaybı yaşanmadığını dile getirerek yüreklere su serpti.

Yerlikaya, 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen kişilere de geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde:

AFAD: Dört vatandaş sağ olarak kurtarıldı

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ise Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da dört binada hasar oluştuğunu ve Elazığ'da kısmi hasara uğrayan bir binadaki dört vatandaşın sağ olarak kurtarıldığını duyurdu. Malatya'nın Kale ve Pötürge ilçelerinde ise kaya düşmesinin gerçekleştiği aktarılırken gelişmelerin takibinin yapıldığı ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa