Liste açıklandı: İşte kahvaltıda tüketilmemesi gereken 10 besin!

Beslenme uzmanları, kahvaltıda uzak durulması gereken bazı besinler olduğunu vurguluyor. İşte o besinlerin listesi...

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 12:49
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 13:35
Liste açıklandı: İşte kahvaltıda tüketilmemesi gereken 10 besin!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Kahvaltı, günün en önemli öğünü olarak biliniyor. Beslenme uzmanları ise söz konusu öğünde mutlaka uzak durulması gereken besinler olduğu konusunda uyarıda bulunuyor. İşte o besinler...

Kahvaltılık gevrekler

Genel olarak yüksek şeker barındıran kahvaltılık gevrekler, kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselip daha sonra da düşmesine neden oluyor. Bu da gün içerisinde yorgun hissetmeye yol açabiliyor. 

Beyaz ekmek

Besin değeri ve lif bakımından fakir olan beyaz ekmek, hızlı bir şekilde kan şekerini yükseltiyor. Beyaz ekmek, tokluk hissini kısa bir zaman içerisinde sonlandırıyor. Bu nedenle tam tahıllı ekmeklerin tüketimi öneriliyor.

İşlenmiş etler

Salam ve sosis, yüksek oranda nitrat ve tuz içeriyor. İşlenmiş etler, hem kalp hastalıklarını hem de farklı sağlık problemlerini beraberinde getirebiliyor.

Pancake ve waffle

Genel olarak yüksek un ve şeker barındıran pancake ve waffle, bu bakımdan düşük besin değerine sahiptir. Bunlar yerine daha sağlıklı ve doğal besinler tüketilebilir. 

Hazır meyve suyu

Genel olarak katkı maddeleri ve ilave şeker barındıran hazır meyve suları, sağlığa zararlı olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar, taze sıkılmış meyve sularını öneriyor ancak bu meyve sularının da aşırıya kaçmadan tüketilmesi gerekiyor.

Şekerli yoğurt

Şekerli yoğurtların yüksek miktarda şeker içerdiği biliniyor. Bu nedenle doğal yoğurt tüketimi öneriliyor. Doğal yoğurt, probiyotik alımını artırıyor. 

Patates kızartması

Patates kızartması, kalori ve yağ bakımından yüksek olduğu için sağlıksız kabul ediliyor. Bu tür kızartmalardan kaçınılması gerekiyor.

Ağır sos ve krema

Yüksek oranda doymuş yağ ve kalori içeren ağır sos ve kremalardan uzak durulması tavsiye ediliyor. 

Fındık kreması

Fındık kremaları, yüksek yağ ve şeker oranı barındırıyor. Enerji verdiği düşünülse de bu fındık kremaları sağlıklı bir alternatif değildir.

Enerji içecekleri

Güne sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyen kişiler, enerji içeceklerinden uzak durmalıdır çünkü bu içecekler genel olarak yüksek oranda şeker ve kafein içeriğine sahiptir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa