“Muhsin Yazıcıoğlu” soruşturmalarına FETÖ müdahalesi davası

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına dair yürütülen soruşturmalara FETÖ’nün müdahalesine ilişkin 19 sanıklı dava devam ediyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 12:57
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 13:17
“Muhsin Yazıcıoğlu” soruşturmalarına FETÖ müdahalesi davası
AA
Kaynak AA

FETÖ’nün Yazıcıoğlu soruşturmasına müdahalesi iddiasıyla 19 sanığın yargılaması sürüyor

BBP (Büyük Birlik Partisi) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazası soruşturmasına FETÖ’nün müdahale ettiği iddiasıyla yargılanan 19 sanığın duruşması devam ediyor. Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanıklardan bazılarının tutuksuz yargılanmasına devam ediliyor.

Davut Uçum SEGBİS ile duruşmaya katıldı

Sanıklardan Davut Uçum, FETÖ’nün darbe girişiminde Cumhurbaşkanı’na suikast timinde yer aldığı suçlamasıyla başka bir davada mahkum olmuştu. Uçum, cezaevinden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla duruşmaya bağlanarak ifade verdi.

Yazıcıoğlu’nun ailesi duruşmada hazır bulundu

Duruşmada, Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer, oğlu Furkan ve ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu’nun yanı sıra taraf avukatları da yer aldı. Ayrıca, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, CHP Genel Başkan yardımcıları Murat Bakan ve Sevgi Kılıç duruşmaya katılan isimler arasında yer aldı.

Uçum, suçlamaları reddetti ve kaza heyetini sorumlu tuttu

Sanık Davut Uçum, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Helikopterdeki cihazların kaybolmasından kaza soruşturma heyetini sorumlu tutarak, daha önce sunduğu yazılı ve görsel delillerin yeniden incelenmesini talep etti.

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı: Jetler helikopteri etkiledi

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz, olay günü bölgede askeri jetlerin uçuş yaptığını belirtti. Yavuz, askeri jetlerin helikopterin bulunduğu alana daldıktan sonra radarlardan kaybolduğunu ve hızla bölgeden ayrıldığını ifade etti.

Jetlerin dalışı ve helikopterin düşüşü çakışıyor

Avukat Yavuz, askeri jetlerin dalışının helikopterin düşüş anıyla eşzamanlı gerçekleştiğini öne sürdü. Yavuz’a göre, jetlerin etki alanı helikopteri de doğrudan etkileyerek kazaya yol açmış olabilir.

Sanık Yüksekkaya’dan kaza heyeti hakkında işlem talebi

Sanık Ebubekir Semih Yüksekkaya, kazayla ilgili sorumluluğun kaza soruşturma heyetine ait olduğunu öne sürdü ve bu kişilere işlem yapılmasını talep etti. Suçlamaları kabul etmeyen Yüksekkaya, 15 yıldır haksız yere yargılandığını belirterek beraat istedi.

Duruşma 14 Şubat 2025’e ertelendi

Mahkeme Başkanı, sanıkların ifadelerini aldıktan sonra davanın bir sonraki duruşma tarihini 14 Şubat 2025 olarak belirledi. Bu süreçte ek delillerin incelenmesi bekleniyor.

FETÖ’nün müdahale iddiasıyla hazırlanan iddianame

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin ölümüne ilişkin FETÖ’nün müdahalesi iddiasıyla 17 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. Söz konusu iddianame, 25 Aralık 2020’de Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Helikopterin GPS cihazının sökülmesine dair dosya birleşti

Yazıcıoğlu’nun helikopterinden GPS cihazının sökülmesine ilişkin Göksun Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, sanık ve olay yönünden Kahramanmaraş’taki dava ile birleştirildi. 6 Ocak'ta gerçekleşen bu birleşmeyle, sanık sayısı 20'ye yükseldi.

Sanık sayısı 19’a düştü

Dava dosyasında sanık olan Muharrem Tunç’un ölmesi sonucu sanık sayısı 19’a indi. Her iki davanın birleştirilmesi, olaya karışan tüm sanıkların ortak bir mahkemede yargılanmasını sağladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa