İkinci el otomobilde fiyatlar düştü

İkinci el otomobil piyasasında Eylül ayında yüzde 2'nin üzerinde fiyat düşüşü yaşandı. Araç ilan sitesinde de gerileme görüldü.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 14:38
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 14:50
İkinci el otomobilde fiyatlar düştü
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Yüksek faiz oranlarının etkisi, otomobil piyasasında kendini göstermeye devam ediyor. 

Kredi kullanımının azalması ve mevduata yönelimin artmasıyla birlikte, araç alım talebinde düşüş yaşanıyor. Bu durum, ikinci el araç piyasasında fiyatların sınırlı da olsa gerilemesine yol açıyor.

Eylül ayında fiyatlar enflasyondan arındırıldığında ağustosa göre yüzde 2,44 oranında geriledi. Bu düşüşün yılın son üç ayında da devam etmesinin beklendiği belirtiliyor. Eylül ayında ilanlardaki araçların ortalama fiyatı 684 bin 94 lira olarak belirlendi.

Fiyat dağılımında değişim

500 bin liraya kadar olan araçların toplam ilanlar içindeki oranı yüzde 3,3 azalırken, 1 milyon lira ve üzerindeki araçların payı yüzde 2,3 arttı. Bu durum, daha yüksek fiyatlı araçların piyasada daha fazla yer bulduğunu gösteriyor.

Genç araçlara yüksek talep

İkinci el piyasasında daha genç araçlara olan talep, eski araçlara göre daha yüksek oluyor. Yılın son aylarında sıfır araç kampanyalarının hızlanacağını ve talebin yeni araçlara kayacağını öngörülürken ikinci el pazarındaki hareketliliğin düşebileceği ifade ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa