Elazığ Valisi'nden deprem açıklaması: 94 yaralı var!

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Malatya merkezli 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 94 kişinin yaralandığını duyurdu.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 15:26
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 16:00
Elazığ Valisi'nden deprem açıklaması: 94 yaralı var!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Malatya'nın Kale ilçesinde bugün gerçekleşen 5,9 büyüklüğündeki deprem, Elazığ'da da hissedildi. Bunun üzerine Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu'dan depremin bilançosuna ilişkin açıklama geldi. 

Elazığ Valisi Hatipoğlu, Elazığ'da herhangi bir binanın yıkılmadığını ve kimsenin enkaz altında kalmadığını duyurdu. Hatipoğlu, yalnızca bir binada dört kişinin mahsur kaldığını ancak onların da ekipler tarafından kurtarıldığını ifade etti.

"İki bina ağır hasarlı"

Deprem sırasında hem trafikte hem de farklı mekanlarda panik nedeniyle yaralananların bulunduğunu kaydeden Hatipoğlu, yaralıların tedavilerinin sürdüğünü dile getirdi. Hatipoğlu, ilk belirlemelere göre iki binanın ağır hasarlı olduğunu belirterek birinin önceden yıkım esnasında hasara uğramış bir bina olduğunu aktardı. 

"Heyelan ve taş düşmesi ihbarları alındı"

Vatandaşlara gerekli olmadıkça trafiği işgal etmemeleri yönünde çağrıda bulunan Hatipoğlu, bunun hizmet araçlarının gerekli yerlere rahatça ulaşabilmesi için önemli olduğunu söyledi. Hatipoğlu, Elazığ'da çok ciddi bir problemin yaşanmadığına dikkati çekerek köy yollarından bazılarında heyelan ve taş düşmesi gerçekleştiğine dair ihbar aldıklarını ancak kapalı bir yolun bulunmadığını paylaştı.

"94 yaralı var"

Güncel bilgileri aktaran Hatipoğlu, 94 kişinin yaralandığını ve bunların önemli bir bölümünün panik kaynaklı olduğunu, bazılarının merdivenden inerken ve bazılarının da iş yaparken yaralandığını söyledi.

"İki kişi yoğun bakımda"

Hatipoğlu, yaralılara ekipler tarafından müdahale edildiğini ifade ederek hastanelere kendi giden kişilerin de bulunduğunu belirtti. Acil servislerin sıkı bir şekilde paylaştığını dile getiren Hatipoğlu, yoğun bakımda kalp ritmiyle ilgili rahatsızlığa sahip bazı vatandaşların olduğunu kaydetti. 

Hatioğlu, yoğun bakımdaki iki kişinin kalp öyküsü olduğunu ve doğrudan deprem nedeniyle değil panik kaynaklı olarak orada bulunduklarını sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa