Fatih Erbakan'dan 'savunma sanayi destek fonu' çıkışı

YRP Genel Başkanı Erbakan, savunma sanayisi için vatandaşa yük getirmeden yeni kaynaklar bulunmasını istedi.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 18:46
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 19:23
Fatih Erbakan'dan 'savunma sanayi destek fonu' çıkışı
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Ak Parti’nin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Faiz, israf, imtiyazlı holdinglere sağlanan imkanlar ve kur korumalı mevduatın ekonomiye büyük yük getirdiğine işaret eden Erbakan, devletin bu giderleri yeniden borç alarak, zam yaparak ve vatandaşın sırtına yeni vergiler yükleyerek karşıladığını vurguladı.

Erbakan, bu sistemin adının “borç, faiz, zam, vergi ekonomisi" olduğunu söyledi.

"Erteleme yetmez, kanun teklifi tamamen geri çekilmeli"

Savunma Sanayisine destek sağlamak gerekçesiyle kanun teklifi getirilmesini eleştiren Erbakan,  Ak Parti’nin kredi kartı limitinden bile vergi toplama duruma geldiğine işaret etti.

Erbakan, ertelenen kanun teklifinin tamamen geri çekilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, savunma sanayisi için vatandaşa ilave yük getirmeden yeni kaynaklar bulunmasını istedi.

İmtiyazlı holdingler eleştirisi

Savunma sanayi için milletten para toplamak yerine imtiyazlı holdinglere vergi muafiyeti çıkarmaktan vazgeçerek ve bunlara haksız kaynak aktarımını durdurarak kaynak bulunabileceğinin altını çizen Erbakan, daha 10 ay önce şans oyunlarından savunma sanayine aktarılan payın yüzde 20'den yüzde 10'a düşürüldüğünü hatırlattı.

"Üzerine fazla gidildiğini düşünüyorum"

Erbakan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti milletvekilleriyle el sıkışmasına ilişkin soru üzerine, diyaloğun faydalı  bildirdi.

Fatih Erbakan, “Kırmızı çizgilerimizden taviz vermeden, siyaset içinde bu tür müzakerelerin yapılması elbette faydalı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bir başka soru üzerine Erbakan, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un anayasaya ilişkin bilimsel, entelektüel bir tartışma başlattığını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa