Nijerya'da tanker patladı, 147 kişi öldü: Yüzlerce yaralı var

Nijerya'da akaryakıt taşıyan tankerin patlaması sonucu 147 kişi hayatını kaybetti. Patlamada 300’den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 20:35
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 20:44
Nijerya'da tanker patladı, 147 kişi öldü: Yüzlerce yaralı var
AA
Kaynak AA

Nijerya'nın kuzeyinde bulunan Jigawa eyaletinde, akaryakıt taşıyan bir tankerin patlaması sonucu 147 kişi yaşamını yitirdi. Olay, Jigawa'nın Majiya bölgesindeki Kano-Hadeja kara yolunda gerçekleşti.

Tanker patlaması büyük felakete yol açtı

Jigawa Eyaleti Polis Sözcüsü Lawan Adamu’nun yaptığı açıklamaya göre, hız yapan tanker kontrolden çıkarak devrildi. Bölge halkı, devrilen tankerden akaryakıtı boşaltmaya çalıştığı sırada tankerin büyük bir patlama ile infilak ettiğini belirtti.

147 kişi toplu mezara defnedildi

Patlamada ölenlerin sayısı 147 olarak açıklandı. Nijerya Acil Durum Ajansı (SEMA) Jigawa Eyaleti Genel Sekreteri Haruna Mairiga, hayatını kaybedenlerin tamamının toplu bir mezara defnedildiğini duyurdu. Majiya Bölge Başkanı Mahmud Sayyadi Ringim de bu bilgiyi doğruladı.

300'den fazla yaralı

Ulusal basında yer alan haberlere göre, patlamada 300'den fazla kişi yaralandı. İtfaiye ekiplerinin olay yerine sevk edildiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. Patlamanın geniş çaplı hasara ve kayıplara yol açması, bölgede büyük bir trajediye neden oldu.




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa