Kılıçdaroğlu'ndan hodri meydan: Geri çekilirsem namerdim

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında zorla getirilme kararı çıkartılmasının ardından sosyal medyadan yanıt verdi: "Hodri Meydan!"

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
16 Ekim 2024 20:39
GÜNCELLEME
16 Ekim 2024 21:08
Kılıçdaroğlu'ndan hodri meydan: Geri çekilirsem namerdim
EK
Esra Koçak Editör

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında çıkarılan zorla getirilme kararına sosyal medya üzerinden sert bir tepki gösterdi. "Hodri Meydan" başlığıyla bir video paylaşan Kılıçdaroğlu, kararı eleştirerek önemli açıklamalarda bulundu.

"Son nefesime kadar geri adım atmam"

Kılıçdaroğlu, X platformunda paylaştığı videoda, zorla getirilme kararına karşı tepkisini dile getirerek, "Dün de, bugün de yarın da son nefesime kadar bu halk için geri adım atarsam namerdim" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, kendisine ve CHP'lilere yönelik yargı baskısına boyun eğmeyeceğini vurguladı.

"Ne günlere kaldık?"

Videoda dikkat çeken açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, "Ne günlere kaldık? Erdoğan çıkmış, 'Biz yumuşayacağız ama Kılıçdaroğlu izin vermiyor' diye beni şikayet ediyor. Bu da yetmiyor, saray yargısıyla beni sindirmeye çalışıyor" dedi. Kılıçdaroğlu, kendisinin Erdoğan'ın hedefi olduğunu belirterek, bu baskılara karşı direnmeye devam edeceğini ifade etti.

"CHP’lileri saray yargısına teslim etmeyeceğiz"

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye yönelik eleştirilerini sürdürerek, "CHP’lileri siyaset dışına itmeye çalışanlara açık ve net çağrımdır: Tek bir CHP'liyi saray yargısına teslim etmeyeceğiz" dedi. Partisine ve yol arkadaşlarına sahip çıkacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Yargıya talimat vermeyi bırak, derdin benimleyse ben dimdik durmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

"Hesabını sormaya ant içerim"

Ayrıca, ekonomik krize ve yolsuzluklara da değinen Kılıçdaroğlu, "Beşli çeteye peşkeş çektiğiniz ihalelerin, yolsuzlukların, vatandaşın cebinden çaldığınız her kuruşun hesabını sormaya ant içerim" diyerek mücadelesine devam edeceğini belirtti.

Ne olmuştu?

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'ın açtığı hakaret davası kapsamında "zorla getirilme" kararı vermişti. Kılıçdaroğlu'nun avukatlarının itirazına rağmen alınan bu karar, siyasi tartışmalara neden olmuştu.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa