Maduro, 10 Ocak 2025'te devlet başkanı olarak yemin edeceğini bildirdi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 10 Ocak 2025'te düzenlenecek törende, yeni devlet başkanı olarak yemin edeceğini duyurdu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 00:07
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 00:36
Maduro, 10 Ocak 2025'te devlet başkanı olarak yemin edeceğini bildirdi
EK
Esra Koçak Editör

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 10 Ocak 2025'te düzenlenecek törende yeni devlet başkanı olarak yemin edeceğini duyurdu. Başkent Caracas'ta silahlı kuvvetlere yeni atanan komutanlar için düzenlenen törende konuşan Maduro, demokrasiyi güçlendirme hedefini vurguladı.

Maduro: "Halkçı sosyalist demokrasiye bağlıyız"

Törende yaptığı konuşmada Maduro, Anayasa'ya uygun olarak 10 Ocak 2025'te Ulusal Mecliste yemin edeceğini belirtti. "Davet mektubunu aldım ve kazanan aday olarak yemin edeceğim" diyen Maduro, hedeflerinin halkçı sosyalist demokrasiyi daha da ileri taşımak olduğunu ifade etti. Silahlı kuvvetlerin ve halkın gücünü pekiştirdiklerini de vurguladı.

Muhalefetin seçim sonuçlarına itirazı

Öte yandan, muhalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) kampanya sorumlusu Gustavo Silva, Washington'da Amerikan Devletleri Örgütü'nde yaptığı açıklamada, Maduro hükümetini hedef aldı. Silva, 28 Temmuz'da düzenlenen devlet başkanlığı seçimini PUD adayı Edmundo Gonzalez'in kazandığını savundu ve bunun "geri döndürülemez bir zafer" olduğunu iddia etti. Muhalefet, Maduro'nun üçüncü kez kazandığı açıklanan seçim sonuçlarını tanımadığını ve Gonzalez'in meşru devlet başkanı olduğunu öne sürdü.

Seçim sonuçları ve tartışmalar

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi’nin 29 Temmuz'da açıkladığı sonuçlara göre, Maduro yüzde 51,20 oy alarak üçüncü kez devlet başkanı seçilmişti. Ancak muhalefet koalisyonu adayı Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado, seçim sonuçlarını reddetmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa