Elon Musk'tan Trump'ın seçim kampanyasına 75 milyon dolar bağış

ABD'li milyarder Elon Musk, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Trump'ın seçim kampanyasına son 3 ayda yaklaşık 75 milyon dolar bağış yaptı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 00:32
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 00:35
Elon Musk'tan Trump'ın seçim kampanyasına 75 milyon dolar bağış
EK
Esra Koçak Editör

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde, milyarder Elon Musk'ın Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump'a milyonlarca dolar bağış yaptığı ortaya çıktı. Federal verilere göre, Musk, Trump yanlısı America PAC adlı gruba son üç ay içinde yaklaşık 75 milyon dolar bağışta bulundu.

Musk'tan büyük destek

Musk’ın kurduğu ve başkanlık seçimlerinde kritik öneme sahip eyaletlerdeki seçmenlere odaklanan America PAC, Temmuz-Eylül döneminde Musk’tan aldığı 72 milyon dolarlık bağışı harcadı. PAC'ın Eylül sonu itibarıyla kasasında yaklaşık 4 milyon dolar kaldığı bildirildi. Aynı dönemde, Trump'ı destekleyen başka bir grup olan Preserve America PAC, milyarder Miriam Adelson’dan 95 milyon dolar bağış aldı.

Musk’ın siyasi yön değişimi

Daha önceki seçimlerde Demokrat adaylara oy verdiğini açıklayan Elon Musk, 2024 seçimlerinde yön değiştirerek sağa kaydı ve Trump’a desteğini ilan etti. Temmuz ayında Trump'ı açıkça desteklediğini duyuran Musk, Ekim ayı başında Pennsylvania'da Trump'la birlikte bir mitingde sahne aldı.

Bu yüklü bağışla Musk, Cumhuriyetçi bağışçıların en önde gelen isimlerinden biri haline geldi. Daha önce Timothy Mellon ve Miriam Adelson gibi büyük bağışçılarla özdeşleşen Trump yanlısı gruplar, şimdi Musk'ın da desteğini almış durumda.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa