Kayseri'de 40 öğrenci hastanelik oldu

Kayseri'de gerçekleşen olayda 40 öğrenci 'gıda zehirlenmesi' şüphesi neticesinde hastaneye başvurdu. İşte habere dair detaylar...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 05:50
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 05:50
Kayseri'de 40 öğrenci hastanelik oldu
DHA
Kaynak DHA

Kayseri'de özel bir okulda öğrenim gören 40 öğrenci, okulda öğlen yedikleri yemekten sonra fenalaşarak gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Olayın Detayları

Olay, kentteki özel bir okulun farklı şubelerinde eğitim gören ilkokul ve lise öğrencilerinde görülen mide bulantısı ve kusma şikayetleri ile ortaya çıktı. Öğrenciler, okulda yedikleri öğle yemeğinden sonra evlerine dönerken rahatsızlandı.

Hastanelere Sevk Edildiler

Çoğunluğu lise öğrencisi olan 40 kişi, aileleri tarafından çeşitli hastanelere götürüldü. Hastanede yapılan ilk müdahalelerin ardından tüm öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilerek taburcu edildikleri öğrenildi.

Sağlık Durumları İyi

Yaşanan gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili detaylı incelemeler başlatılırken, öğrencilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı.

Kayseri Yahyalı'daki yangında traktör küle döndü

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde dağlık arazide çıkan yangın, Ferhat Çoban’a ait traktörün alev almasına neden oldu. Yangında traktör kullanılamaz hale geldi.

Olay, Yahyalı ilçesi Yenice Mahallesi'nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek dağlık arazide yayıldı ve Ferhat Çoban’ın arazisine sıçradı. Yangın, arazide bırakılan traktörü de sardı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 1 saatlik yoğun çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı. Ancak yangında tamamen yanan traktör, kullanılamaz hale geldi.

Yangının çıkış sebebini belirlemek için yetkililer tarafından soruşturma başlatıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa