Gazze'nin kuzeyinde 200 bin Filistinli ilaçtan yoksun yaşıyor

Gazze'nin kuzeyinde 200 bin Filistinlinin yiyecek, içecek ve ilaçtan yoksun yaşadığı bildirildi. İşte haberin detayları ve bölgedeki son durum...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 06:10
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 06:10
Gazze'nin kuzeyinde 200 bin Filistinli ilaçtan yoksun yaşıyor
EP
Esra Polat Editör

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı'nda, yaklaşık 200 bin Filistinlinin 12 gündür yiyecek, su ve ilaç gibi temel ihtiyaçlardan yoksun olduğu bildirildi.

Bombardımana Maruz Kalan Kamp

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail ordusunun kuzeydeki binaları ve altyapıyı bombalayarak büyük yıkıma sebep olduğunu açıkladı. Bombardıman sonucunda Cibaliya'da yaşayan 200 bin kişinin temel yaşam gereksinimlerine ulaşamadığı ve hayatta kalma mücadelesi verdiği belirtildi.

Enkaz Altındaki Cenazeler Hala Kaldırılamıyor

Açıklamada, İsrail ordusunun devam eden kara harekâtı ve hareket eden her nesneyi hedef alması nedeniyle öldürülen Filistinlilerin cenazelerinin enkaz altında beklediği ifade edildi. Hareketin mümkün olmadığı bölgelerde, enkaz altında kalan insanların kurtarılma umudu giderek azalıyor.

"Cibaliya Sistematik Bir Yıkımla Karşı Karşıya"

Sivil Savunma Müdürlüğü, kampın adeta yok edildiğini ve bölge sakinlerinin sistematik bir ölümle yüz yüze olduğunu vurguladı.

Binlerce Kayıp, Devam Eden Saldırılar

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucunda, 17 bini çocuk olmak üzere 42 bin 409 Filistinli hayatını kaybetti, 99 bin 153 kişi ise yaralandı. Enkaz altında hala binlerce kişinin olduğu bildiriliyor. Saldırılarda hastaneler, okullar ve diğer sivil altyapılar da hedef alınıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa