İsrail'in Gazze'de bir eve düzenlediği saldırıda 5 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Gazze'de bir eve düzenlediği hava saldırısında 5 Filistinli öldü, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 07:30
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 07:30
İsrail'in Gazze'de bir eve düzenlediği saldırıda 5 Filistinli öldü
EP
Esra Polat Editör

İsrail ordusuna ait bir savaş uçağının Gazze'deki bir eve düzenlediği hava saldırısında 5 Filistinli hayatını kaybetti, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğü, El-Hulu ailesine ait evin hedef alındığını ve saldırı sonucunda evin tamamen yıkıldığını açıkladı.

Sivil savunma ekipleri, enkazdan 5 kişinin cenazesiyle birlikte yaralıları çıkardı. Görgü tanıkları, saldırının kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere birçok can kaybına ve yaralanmaya neden olduğunu ifade etti. Ekiplerin, enkaz altında kalanları arama çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bin çocuk ve 11 bin 378 kadın olmak üzere toplamda 42 bin 409 Filistinli öldü, 99 bin 153 kişi ise yaralandı. Enkaz altında halen binlerce kişinin olduğu ve sivil altyapının, hastane ve eğitim kurumları da dahil olmak üzere ciddi şekilde tahrip edildiği bildiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa