Hizbullah, Lübnan sınırında İsrail askerlerinin öldürüldüğünü duyurdu

Hizbullah yaptığı açıklamada, Lübnan sınırındaki çatışmalarda İsrail askerlerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 08:10
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 08:10
Hizbullah, Lübnan sınırında İsrail askerlerinin öldürüldüğünü duyurdu
EP
Esra Polat Editör

Hizbullah, Lübnan-İsrail sınırında yaşanan çatışmalarda İsrail askerlerinin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı. Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, Nebatiye vilayetindeki El-Kavzah beldesinde sınırın sıfır noktasında İsrail askerleriyle çatışma yaşandığı belirtildi.

İsrail Askerleri Füze Saldırısına Uğradı

Açıklamada, Hizbullah mensuplarının füzelerle İsrail askerlerini hedef aldığı ve çatışmalar sonucunda bazı askerlerin öldüğü, bazılarının ise yaralandığı ifade edildi. Ancak ölen ya da yaralanan askerlerin sayısına ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

İsrail’in Lübnan'daki Saldırılarında Binlerce Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023’ten beri Hizbullah’la süren çatışmaların ardından, 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı’na göre, bu süreçte 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 367 kişi hayatını kaybetti, 11 bin 88 kişi ise yaralandı.

Lübnan'da Yüz Binlerce Kişi Yerinden Edildi

İsrail’in Lübnan’daki bombardımanı nedeniyle yüz binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor. Güney Lübnan'dan başkent Beyrut ve kuzey bölgelere doğru süren göç dalgası devam ederken, Lübnan hükümeti, bu kişilerden 461 binden fazlasının Suriye’ye göç ettiğini duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa