"Kuyu-36" operasyonlarında yakalanan şüpheliler adliyede...

İstanbul'da, iki ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen "Kuyu-36" operasyonlarında yakalanan 157 şüpheli adliyeye sevk edildi.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 08:50
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 08:50
''Kuyu-36'' operasyonlarında yakalanan şüpheliler adliyede...
EP
Esra Polat Editör

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan 157 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul polisi, çalıntı araç ve motosikletlerle 100'den fazla suç eylemine karıştıkları belirlenen iki ayrı organize suç örgütüne yönelik kapsamlı bir operasyon başlatmıştı. Söz konusu suç örgütlerinin, kasten öldürme, kasten yaralama, silah ve uyuşturucu ticareti, yağma, tehdit ve mala zarar verme gibi ağır suçlardan sorumlu oldukları tespit edildi.

Operasyonun Detayları

Operasyon kapsamında 157 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 40 ruhsatsız tabanca, 10 otomatik tabanca, 5 pompalı tüfek, 3 uzun namlulu tüfek, 2 el bombası, 2 çelik yelek, çeşitli uyuşturucu maddeler ve yüklü miktarda döviz ve Türk lirası ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Operasyonu Duyurmuştu

Operasyon, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından 14 Ekim'de sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuna duyurulmuştu. Yerlikaya, operasyonun İstanbul'da suçla mücadelede önemli bir adım olduğunu vurgulamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa