Nakit para ile kira ödeme dönemi sona erdi

Resmi Gazete'de yer alan karara göre, bundan böyle elden nakit para ile kira ödeme mümkün olmayacak.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 09:00
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 09:25
Nakit para ile kira ödeme dönemi sona erdi
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Kira ödemeleri artık elden nakit para ile yapılamayacak. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Gelir Vergisi Genel Tebliğ kararına göre, kira ödemelerini bundan böyle elden nakit olarak yapmak mümkün olmayacak.

Herhangi bir mükellefiyet kaydına sahip olmayan kişiler ile kurumlar vergisi ve gelir vergisi mükelleflerinin yaptıkları konut ve iş yeri kiralama faaliyetlerine dair ödemelerin ve tahsilatın PTT (T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı) ya da bankalar vasıtasıyla gerçekleştirileceği bildirildi.

Cezai işlemler devreye sokulacak

Kirayı elden nakit para ile tahsil etmeyi sürdüren mülk sahiplerine ve kira ödemelerini elden nakit para ile yapan kiracılara yönelik cezai işlemlerin devreye sokulacağı ifade edildi.

Kirayı bankalar vasıtasıyla almayan mülk sahipleri ve kira ödemelerini bankalar vasıtasıyla yapmayan kiracılar ayrı ayrı olacak şekilde kiranın %10'u kadar cezai yaptırım ile karşı karşıya kalacak. 

Önceden iş yerlerinin kira ödemelerinde elden nakit para ile ödeme söz konusu olduğu zaman hem iş yeri sahibine hem de kiracıya cezai işlem uygulanıyordu. Konutların kira ödemelerinde elden nakit para ile ödeme yapıldığı zaman ise kiracıya ceza kesilmiyordu. 

TBMM'de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) temmuzda kabul edilen bir kanun ile kiracıya da cezai işlem uygulanması mevzuata getirilmişti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa