Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası faiz kararı Ekim 2024 piyasalarda yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor. Peki, faiz kararı ne zaman açıklanacak, beklentiler ne yönde?

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 09:06
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 09:36
Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

FED'in 4 yıl aradan sonra 50 baz puan düşürmesi bir hayli dikkat çekerken gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın kararına çevrildi. 

Yatırımcıların gözü bir yandan Orta Doğu'da yaşananlarda olurken diğer taraftan ise dolar, altın, borsa ve mevduat faizi yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor.

Gözler ekim ayı toplantısına çevrildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklayacak.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu.

Ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 50'de sabit bırakılmasını bekliyor.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 47,50 olarak hesaplanırken yıl sonunda politika faizinin yüzde 47,5 olacağını öngördü.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu eylül ayında gerçekleştirdiği toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu.

Merkez Bankası üst üste altıncı toplantıda politika faizinde değişikliğe gitmemiş oldu. Diğer yandan Merkez Bankası, mart ayında sürpriz bir kararla politika faizini yüzde 45'ten yüzde 50'ye yükseltmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa