Bakan Kurum'dan Malatya depremi açıklaması! Bilanço belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, dün Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin bilançosunu açıkladı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 09:07
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 10:04
Bakan Kurum'dan Malatya depremi açıklaması! Bilanço belli oldu
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Dün Malatya ilinin Kale ilçesinde saat 10.46'da bir deprem meydana geldi. 5,9 büyüklüğündeki deprem; Malatya'nın yanı sıra Tunceli, Batman, Elazığ, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da da hissedildi. Bazı vatandaşların panik kaynaklı yaralandıklarına dair açıklamalarda bulunuldu. Herhangi bir can kaybının yaşanmaması ise yüreklere su serpti.

Bunun üzerine AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ekipleriyle birlikte Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından saha tarama çalışmaları titizlikle yürütüldü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün sosyal medya platformu X üzerinden depremin bilançosuna ilişkin bir açıklamada bulundu. Bakan Kurum, depremin ardından Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı olan hasar tespit ekipleri tarafından yürütülen çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Malatya ve Elazığ'da hasarlı binalar var

Kurum, şu ana dek gelen 1.211 ihbarın değerlendirildiğini ifade etti. Malatya'da az hasarlı 18 binanın tespit edildiğini kaydeden Kurum, Elazığ'da ise az hasarlı 517 binanın ve ağır hasarlı 20 binanın tespit edildiğini aktardı.

Kurum, vatandaşlara müsterih olmaları yönünde çağrıda bulunarak hasar tespit faaliyetlerinin derhal tamamlanacağını ve bu yönde gerekli bütün adımların atılacağını duyurdu.

Dün açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise depremden etkilenen 187 vatandaşın olduğunu ifade etmişti. Bakan Yerlikaya, 43 vatandaşın gözetim altında olduğunu belirtirken diğer vatandaşların ise ayaktan tedavi ile taburcu olduklarını dile getirmişti. Yerlikaya, ayrıca Malatya ile birlikte Elazığ, Batman, Adıyaman ve Şanlıurfa'da okulların bir gün tatil edildiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa