AK Parti'den kredi kartına vergi için yeni formül

Son günlerde kamuoyunda tartışılan kredi kartı vergisiyle ilgili AK Parti, teklifi rafa kaldırarak yeni bir düzenleme için çalışmalara başladı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 09:43
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 11:10
AK Parti'den kredi kartına vergi için yeni formül
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

AK Parti tarafından hazırlanan yeni vergi düzenlemeleri, savunma sanayii finansmanını artırmayı hedefliyor. 

Ancak kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olanlardan yıllık 750 lira katılma payı alınması kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Savunma Sanayii Destekleme kaynaklarının artırılması amacıyla Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun teklifi görüşmelerinin gerçekleşeceği bildirilmişti.

Tapu ve kadastro işlemlerinden taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 lira olarak katılma payı alınabilecekti.

Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartları hamillerinin de her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödemesi de gündeme gelmişti.

Savunma sanayii fonu teklifi ertelendi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, savunma sanayii destekleme fonu görüşmelerinin ertelenerek 2025 yılına bırakıldığını açıkladı.

AK Partili milletvekillerinin ertelenen ek kaynak ile ilgili formüller bulduğu iddia edildi. Buna göre, 100 bin limiti olan vatandaştan 750 lira alınması durumunda 1 milyon limiti olan kişilerde de  10 bin lira alınması teklifinde bulunduğu öne sürüldü.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa