Mansur Yavaş'tan Kemal Kılıçdaroğlu'na: Yalnız değildir

Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "zorla getirme" kararına ilişkin, "Beyhude bir çabadır. Kılıçdaroğlu yalnız değildir" dedi.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 11:43
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 12:27
Mansur Yavaş'tan Kemal Kılıçdaroğlu'na: Yalnız değildir
Ecem Çetin Muhabir

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Mustafa Doğan İnal'ın açtığı hakaret davası kapsamında  "zorla getirme" kararı verildi.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in yetkilendirdiği Avukat Uğur Çelik ise duruşmada, "Müvekkilimizin ikametgahı Ankara’dadır, talimatların buraya gönderilmesini talep ediyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı. Ancak mahkeme bu talebi kabul etmedi ve Kılıçdaroğlu’nun bizzat duruşmada hazır bulunması gerektiğini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Şubat 2025 tarihinde yapılacak olan duruşmaya katılmaması durumunda “zorla getirme” kararı uygulanacak.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu'na verilen kararla ilgili açıklama yaptı. 

"Yıldırmaya çalışmak beyhude bir çabadır"

Mansur Yavaş, Ankara’dan İstanbul’a adalet için yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikametgahı dışında bir şehre çağırarak yıldırmaya çalışmanın beyhude bir çaba olduğunu ifade etti.

Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalnız değil olmadığını belirtti. 

"Kılıçdaroğlu yalnız değildir"

ABB Başkanı, şunları söyledi; 

 

"Partimiz bu çabalara karşı bir ve bütün olarak dimdik ayaktadır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Özel, şunları söyledi;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa