Lübnan'daki Türk vatandaşlarının hava yolu ile tahliyesi gerçekleşti

Lübnan'daki 169 Türk vatandaşının hava yolu ile tahliyesi bugün tamamlandı. Uçak, Mersin Çukurova Havalimanı'na iniş yaptı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 11:52
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 12:17
Lübnan'daki Türk vatandaşlarının hava yolu ile tahliyesi gerçekleşti
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail'in saldırıları nedeniyle zor durumda kalan Lübnan'daki Türk vatandaşlarının bir kısmı, 10 Ekim 2024 tarihinde deniz yolu ile tahliye edilmişti. Söz konusu Türk vatandaşlarının tahliyesi, TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemileri ile gerçekleşmişti. 

Lübnan'daki Türk vatandaşları için bir tahliye operasyonu daha düzenlendi. Hava yolu ile tahliye için Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliğine başvuru yapan 169 Türk vatandaşının tahliyesi bugün tamamlandı. 

Türk vatandaşlarının bulunduğu uçağın, Mersin Çukurova Havalimanı'na iniş yaptığı bildirildi.

Lübnan'daki İsrail saldırıları sürüyor 

İsrail'in Hizbullah hedeflerine yönelik havadan ve karadan başlattığı saldırılar nedeniyle sivillerin can güvenliği tehlikeye giriyor. İsrail'in Lübnan'ın farklı noktalarını vurması nedeniyle çok sayıda sivil ölüyor. Bazı siviller de bulundukları bölgelerden ayrılarak daha güvenli yerlere göç etmek zorunda kalıyorlar. Bu da büyük bir insani kriz yaratıyor. 

İsrail tarafından dün Beyrut'a ve Güney Lübnan'a yönelik hava saldırıları gerçekleştirildi. Bu saldırılar neticesinde 27 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye ve çevresi hedef alındı ve bu saldırılar sonucunda 16 kişi yaşamını yitirdi. Yaralı sayısı ise 52 olarak açıklandı. Bu saldırılarda Belediye Başkanı Ahmad Kahil'in de öldüğü ifade edildi.

Lübnan'ın Geçici Başbakanı Necip Mikati, belediye meclisinin İsrail tarafından kasıtlı bir şekilde vurulduğunu belirtti. Belediye meclisi, Nebatiye'deki yardım faaliyetlerinin görüşülmesi için toplanmıştı.

30 Eylül 2024 tarihinde Lübnan'ı işgale başlayan İsrail, geçen hafta gerçekleştirdiği bombardımanlarda 1.600'ü aşkın kişinin ölümüne neden oldu.

İsrail, aynı zamanda Lübnan'daki UNIFIL'e (Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü) ait bir gözetleme kulesini de doğrudan ve kasıtlı bir şekilde vurdu.  

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa