Efkan Ala'dan çözüm süreciyle ilgili açıklama

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, DEM Parti ile olası yeni bir çözüm sürecine dair açıklamalarda bulundu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 13:03
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 13:44
Efkan Ala'dan çözüm süreciyle ilgili açıklama
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Demokrasi ve Eşitlik Partisi  üyeleriyle tokalaşması ve ardından terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a silah bırakma çağrısında bulunması, Türkiye siyasetinde geniş yankı uyandırdı. 

Bu gelişmeler, kamuoyunda "Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" sorusunu gündeme getirirken, AK Parti'den bu konuda net bir açıklama geldi.

"Çözüm süreci masamızda yok"

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamalarda, herhangi bir çözüm sürecinin gündemde olmadığını vurguladı. Ala, "Çözüm süreci masamızda yok." diyerek spekülasyonlara son noktayı koydu.

Ala, açıklamasında Abdullah Öcalan'la herhangi bir temasın söz konusu olmadığını belirterek, "Sorun da farklı, bulunacak çözümler de farklı. Her seferinde aynı adımları atmak zorunda değiliz. Daha önce denendi, sonuçlandı. Abdullah Öcalan’la temas gündemimizde değil." ifadelerini kullandı.

Parti Genel Başkanvekili, AK Parti'nin geçmişte gerçekleştirdiği reformlarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin "devrim niteliğinde reformlar" yaptığını belirten Ala, 24 saat Kürtçe yayın yapan bir televizyon kanalının faaliyette olduğuna dikkat çekerek, bu adımların Türkiye'nin iç barışına ve istikrarına katkı sağladığını ifade etti.

Efkan Ala, "O süreçlerin belli bir aşamasında Orta Doğu tarumar oldu. Türkiye, reformlarını yapmamış olsaydı, Irak ve Suriye gibi kaosa sürüklenmek istenen projelere yenilirdi." şeklinde konuştu.

Gelişmeler merakla bekleniyor  

Bahçeli'nin açıklamaları ve TBMM'de yaşanan bu temas, siyasi çevrelerde farklı yorumlara neden olurken, AK Parti'den gelen net açıklamalar, çözüm sürecine dair tartışmaların önünü kapattı. Ancak, yaşanan gelişmelerin ilerleyen günlerde nasıl bir seyir izleyeceği merakla takip ediliyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa