Patron ve çalışan arasında selam vermeme krizi mahkemede sonuçlandı!

İngiltere'de bir iş yerinde müdür ve patron arasında selam vermeme nedeniyle tartışma çıktı. Konu mahkemede son buldu. Tartışmada patron suçlu bulundu.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 13:33
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 13:52
Patron ve çalışan arasında selam vermeme krizi mahkemede sonuçlandı!
Ecem Çetin Muhabir

İngiltere'de ilginç ve şaşırtan bir olay yaşandı. 

Bir şirkette işe alım müdürü olarak görev yapan Nadine Hanson, yeni göreve başlayan patronu Andrew Gilchrist'e defalarca selam vermesine rağmen karşılık alamadı.

Hanson, Gilchrist'in kasıtlı olarak kendisini görmezden geldiğini ve işten uzaklaştırmak için mobbing uyguladığını iddia etti.

Nadine Hanson, bu durumu patronuna aktardı. 62 yaşındaki Gilchrist'in, Hanson'ın işe geç kaldığını düşündüğü için ona kızgın olduğunu ifade etti. Hanson ise patronun bu tavırlarının kasıtlı olduğunu ve kendisini işten uzaklaştırma amacı taşıdığını düşündü.

Gilchrist, tartışma sırasında Hanson’a “Eğer burada olmak istemiyorsan ayrılmanı öneririm.” dedi. Hanson ise bu duruma tepki göstererek, “Şirket için 20 yıl çalıştıktan sonra, ayrılmamın tek yolu beni işten çıkarmanızdır.” şeklinde cevap verdi.

Dailymail'in haberine göre, bu konuşmaların hemen ardından Gilchrist, aynı pozisyonda çalışan diğer iki kişiye kasıtlı olarak maaş zammı yaptı.

Bu durum Hanson’ı daha da rahatsız etti ve kendisini değersiz hissetmesine yol açtı. Bunun sonucunda Hanson, yaşadığı stresin uykusuz gecelere neden olduğunu söyleyerek 8 haftalık rapor aldı.

Patronunu mahkemeye şikayet etti

Hanson, izinde olduğu süre boyunca maaşının ödenmemesi üzerine patronunu mahkemeye şikayet etti. Mahkemede Gilchrist, Hanson'ın hasta olduğuna inanmadığı için maaş ödemesi yapmadığını savundu. 

Mantıksız ve insanlıktan uzak

Ancak davayı inceleyen Yargıç Sarah Davies, Gilchrist'in tavrının “mantıksız ve insanlıktan uzak” olduğu sonucuna vardı.

Yargıç Davies, Hanson'ın haksız işten çıkarılma ve maaş kesintisi iddialarında haklı olduğuna karar verdi. Tazminat miktarının ise bir sonraki duruşmada belirleneceği açıklandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa