Gazze'de can kaybı 42 bin 438'e yükseldi

İsrail'in, Gazze Şeridi'ne 1 yıldır düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 42 bin 438'e çıktı. İsrail, 24 saatte 2 katliam gerçekleştirdi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
17 Ekim 2024 13:44
GÜNCELLEME
17 Ekim 2024 13:56
Gazze'de can kaybı 42 bin 438'e yükseldi
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Soykırıma devam eden İsrail, 1 yıldır saldırılarını sürdürüyor.

Gazze'de devam eden ve büyük bir yıkıma neden olan saldırılar, hem tarihsel hem de insani açıdan derin bir trajediye yol açarken durmayan İsrail Lübnan'da da insanları katlediyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinlilerin üzerinden elini çekmeden saldırılarını sürdürürken Bebek katili, katliamını her geçen gün daha da arttırdı. 

Filistin'e destek ülkeler bir anda önce saldırıların bitmesini ve uzlaşı için İsrail'e mesajlar iletti ancak Netanyahu tepkiler karşısında durmaksızın masumlara saldırmaya devam ediyor.

Saldırılarda okullar, hastaneler ve savaştan kaçan sivillerin yaşadığı tampon alanlar alçakta İsrail uçakları tarafından bombalandı.

ABD'nin desteğiyle savaş sahasını genişletmeye ve çatışmaları bölgeye yaymak isteyen İsrail'e Birleşmiş Milletlerden de tepki geldi.

İran ile arasında ne olacağı henüz bilinmeyen İsrail, yine masumların üzerine bomba yağdırdı. 

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 377 gündür sürdürdüğü saldırılarda İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde 2 katliam gerçekleştirdi, bu saldırılarda 29  Filistinli hayatını kaybetti, 93 Filistinli de yaralandı. Saldırılarda şehit sayısı 42 bin 438'e, yaralı sayısı 99 bin 246'ya yükseldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa